≫ 

Novi trend ispijanja slane vode podelio stručnjake - da li je reč o zdravoj navici ili novoj internet šali?

Čišćenje organizma kako biste smršali jako je popularno

  • 0

Trendovi u mršavljenju stalno se menjaju, a tek što smo zaboravili na do skoro popularnu metodu ispijanja vode sa kurkumom stigao nam je novi napitak – slana voda!

Otkriven razlog zbog kog se gojimo kada prestanemo da pušimo

Ova metoda podrazumeva ispijanje čaše vode sa dodatkom soli, za koju mnogi ističu da oslobađa telo od toksina i podiže energiju. Drugi su skeptični kada su u pitanju koristi od ovog napitka.

Dodavanjem soli u vodu dobijate napitak koji vam može pomoći da se oslobodite toksina. Foto-ilustracija: Profimedia

Osnivač "Praktičnog netoksičnog življenja" Sofija Guši odlučila je da proba ovu metodu  nedelju dana. Ona je ispričala kako joj je pomogla da očisti kožu, popravila joj je kvalitet sna i navela je da nastavi sa zdravim načinom života.

Nutricionista Rinon Lambert nije ubeđena da je ovaj trend dobar po zdravlje kao što ostali pričaju.

- Često smo zbunjeni novim forama koje vidimo na internetu, a čini se da je ova samo još jedna u nizu. Istraživanja su pokazala da so može da pomogne u regulaciji krvnog pritiska, dok previše soli može da rezultira povišenim krvnim pritiskom, objasnila je ona.

Ukazala je na to da mala količina soli mora da bude prisutna u ishrani kako bi se održao balans u organizmu, ali je dodala da nije naučno dokazano kako slana voda utiče na digestivni trakt kada se koristi duže vreme.

Voda je neophodna kako bi naše telo moglo da funkcioniše normalno. Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što, po njenom mišljenju, zapravo godi našem organizmu i pomaže nam da se rešimo toksina jeste voda iz ovog napitka i da to i nema neke veze sa soli koju dodajemo vodi. Ovaj napitak pravi se prostim dodavanjem soli u vodu i to roze soli koja vodi poreklo sa Himalaja.

Nutricionista Frida Harju-Vestman veruje da slana voda može da bude od koristi kada se koristi prirodna so, čak dodaje da ona može da bude od velike koristi kao antihistamin za one koji imaju visoku temperaturu. Takođe, povećan unos soli na ovaj način može da dovede do dehidratacije, a kako bi se to izbeglo neophodno je da ograničite unos slane vode na jednu čašu dnevno i da unosite dovoljno tečnosti i vode.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA