≫ 

Kako izgleda normalna vagina? 3 retke situacije kad morate da odete kod lekara

Stidne usne su napravljene od istog tkiva kao klitoris i imaju mnogo nervnih završetaka, tako da labiaplastika može drastično da smanji seksualnu osetljivost

  • 2

Zbog standarda lepote koji dolazi iz mejnstrim pornografije, mnogi žena misli da njihove vagine treba da izgledaju na jedan poseban način: da imaju male i simetrične usne. Ali, to nije način kako izgledaju sve genitalije. Većina žena koje misle da nešto nije u redu sa njihovim vulvama, zapravo greši. Ali, da li postoji neka situacija u kojoj bi izgled vaših stidnih usana trebao da vas zabrine?

Šta vam se sve može dogoditi ako stavite beli luk u uho?

- Kao uho, nos ili mnoštvo drugih delova tela, ženske genitalije dolaze u različitim oblicima i veličinama. Nažalost, zbog marketinga, slave i društvenih pritisaka, ovo je postala još jedna oblast tela zbog koje se žene osećaju nesigurno. - rekla je ginekolog Debra Ames.

To mogu samo Italijanke: Jedu kao lude i mršave kao od šale, a sve zahvaljujući ovom triku od 15 minuta

Postoji puno normalnih varijacija stidnih usana, profesor ginekologije i seksualni terapeut Karol Kvin kaže da žene treba da istraže kako izgledaju različiti oblici stidnih usana, pre nego što se zabrinu.

- Tip stidnih usana koji se najčešće menja preko labiaplastike (estetska operacija vagine) je ona vrsta u kojoj unutrašnje usne izgledaju vidljivo jer se spuštaju iza spoljnih. - kaže doktorka Kvin.

Labiaplastika je u porastu, ali mnoge žene ne znaju kako to može uticati na njihov seksualni život. Stidne usne su napravljene od istog tkiva kao klitoris i imaju mnogo nervnih završetaka, tako da labiaplastika može drastično da smanji seksualnu osetljivost.

To govori da postoji nekoliko retkih situacija kada morate da posetite lekara:

Foto: Pixabay.com / Tip stidnih usana koji se najčešće menja preko labiaplastike

1. Stidne usne vam izazivaju neprijatnost

Postoje neki retki slučajevi u kojima su stidne usne stvarno velike pa stvaraju trenje sa drugim delovima vulve i tako izazivaju neprijatnost. Trejsi Kis, model i blogerka pokušava da proširi svest o ovom problemu.

- Donje rublje, farmerke, biciklizam i sedenje na tvrdim površinama su mi bili jako neprijatni pre operacije. - rekla je ona, ali stanje kao njeno je retko.

Stručnjaci savetuju da odete kod lekara, ako vam stidne usne izazivaju bol tokom seksa ili drugih fizičkih aktivnosti.

- Može biti nekih anatomskih problema ili uslova koji se mogu ispraviti ako izazovu problem. - kaže doktorka Kvin.

Naravno, to ne znači da su stidne usne veće od prosečnih problem sam po sebi. One su samo problem ako izazivaju fizičku neprijatnost. Ako doživljavate bol ili nedostatak zadovoljstva tokom seksa, ne biste trebali da automatski krivite svoje stidne usne.

-  Prvo se uverite da ste dovoljno "podmazani" i da dobijate pravu vrstu stimulacije. Možda ćete shvatiti , na primer, da se vaše stidne usne u toku seksa samo uvuku u vaginu ako ne koristite dovoljno lubrikanta. - kaže doktorka Kvin.

2. Koža izgleda drugačije od uobičajenog

- Normalno je da vam se povremeno pojave sitne bubuljičice, ali žene koje otkriju grudvice ili izrasline, moraju odmah da ih provere. Grudvice i izrasline mogu biti znakovi seksualno prenosivih bolesti, raka ili jednostavno urastanje dlačica.- kaže doktorka Kvin.

Bolovi i lezije bi takođe trebalo da budu podstrek za posetu lekaru. Međutim, doktorka Kvin kaže: "Uvek je bolje verovati lekarima koji imaju neka iskustva i specijalizovanu obuku u vezi sa vašim zdravstvenim problemima, nego da sami pokušavate da otkrijete šta vam je".

Foto: Profimedia / Žene koje otkriju grudvice ili izrasline, moraju odmah da ih provere

3. Stidne usne se spajaju

Ovo nije uobičajeno, ali postoji stanje koje se zove lichen sclerosus (sklerozni, atrofični lišaj) gde se stidne usne spajaju zajedno. Ovo može dovesti do smanjenja vaginalnog otvora, a koža može izgledati bela i sjajna. Ako primetite nešto slično ovome, stručnjaci preporučuju odlazak kod dermatologa.

Postoje neke karakteristike stidnih usana koje mogu ukazati na fizičke probleme sa zdravljem. Ali, Kvin naglašava da labiaplastika vezana za izgled nije dobra ideja i da treba da se radi samo kada postoje mesicinski razlozi za to.

- Uvek preporučujem ljudima da prestanu da upoređuju sebe sa drugima i da obrate pažnju na lepe senzacije koje stidne usne mogu da izazovu. Oralni seks je dobar način da istražite ovo, ili da se dodirujete solo. Koristite lubrikant koji može učiniti da se osećate prijatnije. - kaže doktorka Kvin.

VIDEO: Ova devojka ima dizajniranu vaginu

(Telegraf.rs / Izvor: bustle.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA