≫ 

Mit u koji svi verujemo - da li su mišići stvarno teži od sala?

Ovaj mit dugo je bio zastupljen među članovima fitnes zajednice, ali i šire

  • 6

Da su mišići teži od sala je činjenica koju fitnes i zajednice za mršavljenje neguju godinama i prenose s generacije na generaciju decenijama, ali u realnosti dva kilograma sala je iste težine kao i dva kilograma mišića.

Nikad lakše do isklesanih trbušnjaka - rešite se sala na stomaku uz pomoć ovih jednostavnih trikova

Istina je da su mišići gušći od masti i više nabijeni te s toga zauzimaju manje mesta na telu pa ne izgledamo krupnije kao kod sala. Trener Otom Kalabreze pokazao je fotografijom na Instagramu razliku između dva kilograma masti i dva kilograma mišića.

Објава коју дели AUTUMN CALABRESE (@autumncalabrese) дана

- Pogledajte kako su mišići kompaktni, glatki i nežni. Sada pogledajte masti. One su veće, zauzimaju više mesta i nepravilnog su oblika. Kada naporno treniramo, jedemo zdravo, dovoljno spavamo onda gradimo glatke mišiće i sagorevamo masti. Zato je mnogo važnije uzeti u obzir još nešto, a ne samo brojku na vagi, rekao je on.

Istina je da brojka na vagi ne saopštava celu priču. Mišići ne samo da zauzimaju manje mesta na telu već i povećavaju sagorevanje kalorija, povećavaju snagu, smanjuju rizik od povreda i pomažu da dobijemo seksi izdefinisane mišiće.

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaurin

    13. jul 2018 | 10:08

    Obozavam budale koje misle da su pametne ... Stavite u kutiju od parfema olovo, i u drugu istih dimenzija perije i vidite jesu iste tezine... o tome se ovde radi Ajnstajni i Njutni, a ne o kilo ovoga ili kilo onoga ... pfff

  • Stojko

    13. jul 2018 | 08:57

    A kad ste bili mali vas nikad nisu pitali da li je tezi kilogram perja ili kilogram olova?

  • srbija

    13. jul 2018 | 08:41

    Jaoj gde ja zivim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA