Od migrene do otkazivanja bubrega i raka - štetni uticaji ruževa za koje žene moraju da znaju (VIDEO)

Ruž za usne je simbol elegancije, lepote i stila

  • 4

Teško možemo da zamislimo da odemo na neku žurku ili posao, a da nismo adekvatno našminkane i da nemamo adekvatan ruž na usnama. Ali, kako nanošenje ruža može da se odrazi na naše zdravlje?

Iako nanosimo ruž samo na usne, on dospeva u naš otganizam i može da ima loš uticaj na naše zdravlje. Veštačke boje u ruževima mogu da dovedu do iritacije kože i pojave alergija. Pored boja, veštački mirisi koji su dodati ruževima mogu takođe da izazovu štetne alergije.

Ako vas svrbe leđa, ruka ili vrat - možda imate jednu od ovih 9 opasnih bolesti

Teško da možemo videti neku damu da ne nosi fantastičan ruž na usnama. Foto: Pixabay.com

Konzervansi koji se koriste u proizvodnji ruževa utiču na rad unutrašnjih organa, dok ukusi izazivaju migrene i povišeni krvni pritisak. Parafin koga iam u skoro svim ruževima taloži se u plućima, bubrezima i limfnim čvorovima, dok vazelin isušuje kožu, dok lanolin utiče na rad stomaka i creva.

Neki sadrže teške metale poput hroma, kadmijuma, olova, mangana i aluminijuma koji mogu da oštete mozak i nerve. Mogu da izazovu otkazivanje bubrega i povećavaju rizik od raka. Najvećem riziku izložene su trudnice. Teški metali mogu da utiču na razvoj fetusa i da izazovu neurološke i kognitivne probleme.

Kako biste smanjile štetan uticaj ruža za usne, nakon nanošenja prislonite papirni ubrus na usne i tako odstranite višak ruža koji bi inače završio u vašem organizmu. Stručnjaci savetuju i da češće perete zube u toku dana ako koristite ruž za usne. Najbolji izbor su ruževi sa prirodnim sastojcima. Kad god možete koristite balzame za usne koji su bezbojni, ali su i veoma bezbedni.

(Telegraf.rs/brightside)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    24. jul 2018 | 13:19

    Nemam komentar, zapanjena sam. Gde su bili strucnjaci do sada.

  • Kole

    24. jul 2018 | 13:20

    Kad ce zene devojke da shvate da muskarci ne vole nasminkane predoterane zene uplase ih mi volimo prirodno bar ja kakva si taka si djabe sminka pokazi grudi I guzu to Prvo gledam osim face

  • Vesna

    24. jul 2018 | 13:30

    E j......biga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA