≫ 

Možemo li da smršamo od ispuštanja gasova i koliko kalorija ova aktivnost zaista sagoreva?

Kada imate gasove svesni ste koliko vam napora treba da ih se oslobodite

  • 2

Telo čini prave napore ne bi li se rešilo gasova kada ste naduti ili ste jeli nešto što vam nikako ne prija, a onda ne možemo da se ne zapitamo sledeće - da li i koliko kalorija izgubimo dok se oslobađamo gasova?

Ovo je glavni krivac za nadimanje stomaka: Svaka druga žena boluje od toga, a poznata blogerka otkriva kako da se izlečite

Ukoliko ste guglali da li je ovo moguće nista jedini, a sigurno ste u toj pretrazi naišli i na podatak da se tom prilikom rešavate 67 kalorija. Da bismo ovo razumeli moramo prvo da shvatimo kako to naše telo proizvodi gasove.

Gasovi mogu da ukazuju na to da imate neki ozbiljniji problem. Foto-ilustracija: Profimedia

Ispuštanje gasova je prirodna pojava prilikom koje se ispuštaju gasovi iz stomaka kroz anus. Gasovi su zapravo sačinjeni od vazduha i nastaju kao hemijska reakcija tokom varenja i potpomažu ih bakterije iz creva. Kako se bakteriej u našim crevima hrane hranom koja našem telu nije potrebna, naš stomak onda ispušta gasove. Pored isparenja od varenja, gasovi sadrže i ugljen dioksid, nitrogen, hidrogen i metan.

Naša ishrana je najveći krivac za nastanak gasova. Hrana kao što su zaslađivači, suvo voće, mlečni proizvodi i sočivo dovode do pojave gasova. Pored toga, pasulj, karfiol i brokoli su takođe kritična kategorija namirnica, kao i mlečni proizvodi posebno za osobe koje nisu tolerantne na laktozu.

Poznajete li i jednu osobu kojoj pasulj ne izaziva gasove? Foto-ilustracija: pixabay.com

Na žalost, ne možemo da smršamo ukoliko ispuštamo gasove. Ljudi ispuštaju gasove oko 14 puta na dan bez sagorevanja kalorija. Možda vam se čini da kada ispuštate gasove sagorevate kaloriej i da vam rade neki mišići, ali zapravo to nije slučaj. Otpuštanjem gasova anus vam se opušta, a kalorije možete da sagorite ako naprežete i stomačne mišiće dok ih otpuštate.

Kada se vaš stomak oslobodi gasova, osećate se lakše i smanjuje se nadimanje. Upravo to nam daje osećaj da smo malo smršali i da smo lakši. Ukoliko, sa druge strane, primetite da pored toga što imate gasove naglo gubite na težini obavezno se javite lekaru jer možda imate ozbiljniji zdravstveni problem a da toga niste ni svesni. Pored toga, alarm za uzbunu je i bol u stomaku kod gasova, promene u navikama za pražnjenje ili rektalno krvarenje.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ubrzajte rad creva

    17. septembar 2018 | 11:26

    Svako jutro ili veče, uz pomoć pšeničnih mekinja pomozite svojim crevima da bolje funkcionišu a pritom ćete i oslabiti. Uz doručak, ili večeru, u kašu ili musli, dodajte kašiku ipo supenu pšeničnih mekinja. Sačekajte bar 15 min. da nabubre sastojci. Tako ćete regulisati stolicu i uredno prazniti svakodnevno creva. 100 % efikasno!

  • Prirodni lek

    17. septembar 2018 | 10:56

    Skuvati čaj od nane,dodati u njega kim u zrnu. Vrećicu čaja baciti posle 10 min, a kim ostaviti da stoji u čaši. Pijuckati napitak tokom dana pa par gutljaja. Gasovi će izaći. Probajte. 100% pomaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA