≫ 

Sprečite da vaše dete ove jeseni bude bolesno: Obogatite mu ishranu ovim vitaminom i izbegnite opasne posledice

Boravak u vrtiću ili školi u ovom prelaznom periodu može umnogome da utiče na zdravlje vašeg deteta

  • 2

Idealni su uslovi da vaše dete u vrtiću ili školi dobije prehladu ili grip, pa zato treba pooštriti mere opreza i zaštititi imunitet vašeg deteta.

Jesen se po njemu poznaje! 5 razloga zbog kojih treba da navalite na pečeno kestenje

Vitamin C skraćuje vreme trajanja prehlade, a možete ga naći u citrusima, svežim paprikama i kupusu. Vašem detetu možete da pripremite čašu ceđenog soka od narandže jer jedna čaša od 225ml u sebi sadrži 124mg vitamina C, što je potrebna dnevna doza ovog vitamina.

Vitamin C je najbolji saveznik u borbi za jači imunitet. Foto: Pixabay.com

Za ispravno funkcionisanje imunog sistema neophodan je cink kojeg možete da pronađete u brazilskim orasima i bademima. Ukoliko dete ne može da jede bademe ili orahe, napravite mu spanać, grašak ili boraniju.

Deci starijoj od sedam meseci čajevi mogu da pomognu kod olakšavanja simptoma gripa i ojačavanja imuniteta zbog toga što u sebi sadrže antioksidante i vitamin C. Preporučuje se i avokado, zbog zdravih masnoća i vitamina C i B, ali i beli luk. Savet je da se beli luk jede u neprerađenom, sirovom stanju da bi se njegova lekovita svojstva maksimalno iskoristila.

VIDEO: Čovek je u igri razvalio dete vratima

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA