Prost trik za mršavljenje bez gladovanja: Budite uvek ste siti dok se kilogrami tope

Najvažnija komponenta ishrane koja je potrebna kako bi naše telo radilo normalno su proteini

  • 0

Proteini su najvažniji hranljivi sastojak jer ulaze u sastav svake ćelije u našem organizmu, a kosa i nokti su uglavnom izgrađeni od proteina koji naše telo koristi kako bi izgradilo oštećena tkiva.

Dijete bogate proteiniama postale su veoma popularne u svetu fitnesa poslednjih godina jer protein pomaže izgradnju mišića i sagoreva masti. Proteini čine da se duže osećamo sitim i menjaju mnoge hormone koji regulišu težinu.

Obogatite vašu ishranu proteinima. Foto: Pixabay.com

Uobičajeni izvori proteina su meso i mleko, ali postoje i neke namirnice koje su veganske koje su alternativa ovim namirnicama, a reč je o pasulju, soji i kinoi. Preporučena dnevna doza proteina je 50 grama, ali neki naučnici tvrde da ljudi mogu da jedu i veće količine.

Unos proteina povećaćete tako što ćete ihranu obogatiti izvorom proteina kji će učiniti da duže budete siti. Proteini smanjuju nivo hormona grelina koji je zadužen za osećaj gladi.

Ukoliko za doručak unesete proteine sprečićete da šećer u krvi skoči naglo, pa je to dobro za sve koji imaju dijabetes. Kako biste smršali i doveli svoju ishranu u balans, potrebno je da u svakom trenutku budete svesni svega što se dešava oko vas. Počnite da uživate u mirisu, ukusu i teksturi hrane koju jedete.

Postoje i vegetarijanske alternative za proteine iz mesa i mleka. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Izdvojite dovoljno vremena da jedete polako i dobro sažvaćete hranu. Svesnost dok jedete doprinosi tome da se ne prejedate već da jedete sa uživanjem sve i taman onoliko koliko vam je potrebno.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA