≫ 

Trik od 60 sekundi tokom tuširanja će istog trenutka sprečiti upalu mišića posle treninga

Vežbanje utiče na proizvodnju endorfina pa se zbog toga osećamo dobro nakon vežbanja

  • 0

Iako sijate od naleta endorfina, radujete se što ste izbacili stres i bes iz sebe u teretani, nešto kasnije će vas upala u mišićima podsetiti da nije sve tako sjajno kako sve mislili.

Postoji način da sprečite osećaj upale i ukočenosti u mišićima dan posle treninga, ali može da bude malo neprijatan.

Upala mišića može da vam učini vežbanje nepodnošljivim. Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Najbolji način da pomognete vašim mišićima jeste da uskočite pod tuš nakon vežbanja. Ali, nije reč o toplom u ugodnom tušu, već onom u kome će temperatura varirati od tople do hladne i obrnuto.

Ovaj tip kontrastnog tuširanja kada menjate temperaturu vode na svakih 20 do 30 sekundi, a onda pustite što hladniju vodu možete na 20 do 30 sekundi. To će uticati na smanjenje upale ali i poboljšanje cirkulacije.

Promenom temperature vode pomažete mišićima da se oporave. Foto: Pixabay.com

Iako bi i jedan minut bio od koristi, 10 rundi će pomoći da vam upala mišića bude davna prošlost. Ideja je da imate posebnu spoljašnju pumpu za cirkulaciju koja će hladiti vaše mišiće tako što će više krvi da struji kroz njih. Onda kada opet zagrevate mišiće krv se vraća. To donosi svežu krv i hranljive materiej u mišiće i pomaže brži oporavak.

Sledeći put kada preterate sa vežbanjem i iimate osećaj da ćete dobiti upalu probajte ovaj trik koji će vam sigurno umnogome olakšati hodanje sutradan.

(Telegraf.rs/wellandgood.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA