≫ 

Nova antistres terapija stiže nam iz Kine i potpuni je hit u svetu

U vremenu kada svi živimo pod velikim stresom potrebno nam je opuštanje

  • 2

U Pekingu je otvorena antistres soba u kojoj klijenti mogu pola sata da razbijaju flaše, mobilne telefone, radio prijemnike i druge predmete ne bi li se oslobodili stresa i frustracija.

Jedna grupa prijatelja otvorila je prošlog leta antistres sobu u kojoj boravak košta 20 evra. Vlasnici tvrde da korisnici mesečno razbiju 15.000 flaša.

Izbacite stres kako vam ne bi uticao na zdravlje. Foto: Pixabay.com

Klijenti u sobu ulaze isključivo sa zaštitnom kacigom, a za vreme izbacivanja frustracija smeju da koriste čekiće i drvene palice kako bi razbijali predmete po vlastitom izboru.

Antistres sobu koriste i maloletna lica koja ovde dolaze da uzbace bes koji osećaju zbog školskih problema. Vlasnici ističu da oni ne promovišu nasilje, već žele da pomognu ljudima da se suoče sa pritiskom svakodnevice i života u velikim gradovima. Sobu najviše posećuju ljudi starosti od 20 do 35 godina, a slična ponuda postoji i u drugim zemljama u svetu.

Zanimljiva anegdota vezana za ovu sobu je vezana za jednu Kineskinju koja j edošla u sobu i u njoj uništavala fotografije sa svog venčanja.

(Telegraf.rs/ddl.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA