≫ 

Kada vam kod opuštene kože može biti od pomoći vežbanje, a kada vam je neophodna operacija

Posledica gubitka kilograma možeda bude opuštena koža

  • 0

Kada rešite da smršate, sigurno se opredeljujete za dijete, ono što može da vam pokvari utisak nakon mršavljenja jeste opuštena koža sa kojom ipak ima načina da izađete na kraj.

Kod gubitka kilograma pozitivni rezultati su povećana energija, manje pantalone i zategnuto telo. Ponekad sve to dolazi i sa neočekivanim posledicama kao što je opuštena koža koja visi na vašem telu. To vas onda baca u rebus jer ne znate kako da rešite.

Prinskrin: Instagram/jellydevote

Brzi gubitak kilograma dovodi do pojave opuštene kože jer telo nije spremno da se ona tako brzo zategne i povuče. Koža ima elastičnost pa kada se gojimo ona se rasteže, a kod mršavljenja gubimo na masi i koža se polako povlači ili ostaje tako razvučena što zavisi od više različitih faktora.

Gubitak oko 10 do 15 kilograma ne bi trebao da ostavi posledice ovakve vrste, ali onaj od 20 i više kilograma dovodi do pojave viška kože koja može opušteno da visi i kvari estetski vaš izgled. Sve uglavnom zavisi i od godina. Mlađe osobe imaju bolje šanse da izbegnu opuštenu kožu jer njihova koža je elastičnija jer još uvek ima u njoj dosta kolagena i elastičnih vlakana.

Muškarci imaju bolje ruke i noge od žena pa im se u tim delovima tela koža ne opušta kao kod žena.

Kada ste mlađi postoji manja šansa da se nešto od ovoga desi. Foto: Pixabay.com

Kako biste se rešili viška kože, morate da znate da ne postoji magično rešenje. Koži je potrebno godinu dana da se sredi i bude onakva kakva treba da bude pošto ste dostigli idealnu težinu.

Mazanje krema za zatezanje neće vam mnogo pomoći. Umesto da bacate novac na skupe preparate, učlanite se u teretanu, idite na pilates i jogu i promenite svoju ishranu. Hrana bogata voćem i povrćem je idealna za lepu kožu. Mišići koje dobijate treningom snage su najbolja ideja za zatezanje kože.

Ukoliko ste stariji i imate ovaj problem, a ne možete da rešite problem nekom od gore navedenih metoda, preostaje vam samo da se podvrgnete plastičnoj operaciji.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA