Evo koliko kuvanih jaja smete da pojedete za Vaskrs, a da ne napravite sebi zdravstveni problem

U zavisnosti od vašeg organizma, određuje se koliko jaja najviše smete da pojedete na dan

  • 8

Prejedanje tokom vaskršnjih praznika je česta pojava, pa je važno da znate koliko smete da pojedete kuvanih jaja u toku dana. Verovali ili ne, dozvoljeno je da konzumirate šest kuvanih jaja na dan, čime nećete ugroziti svoj orgaznizam. Treba znati da ova namirnica u kuvanom obliku nije štetna, dok se to ne može reći za prženo jaje.

Dok proslavljate najradosniji hrišćanski praznik treba da vodite raćuna o svom zdravlju, što se najviše odnosi na kontrolisanje unošenja hrane i pića u organizam. Preterivanje ni u čemu nije dobro za vas. Ipak, šarana jaja vam nisu veliki neprijatelj.

Foto: Pixabay.com

Dugo se smatralo da jaja nisu zdrava ni u kom obliku za ljudki organizam jer sadrže holesterol, ali novija istraživanja su dokazala nešto sasvim suprotno. Naime, jaja obavezno treba uključiti u ishranu, jer imaju više pozitivnih uticaja na zdravlje.

Jaje je izuzetno hranljivo i može da zameni kompetan obrok. Ono ima izuzetno visoku nutritivnu vrednost i sadrži čak petnaest vitamina i minerala, od kojih su najvažniji vitamin A i vitamin B12.

Foto: Pixabay.com

Naravno, kuvano jaje je daleko zdravije od prženog, jer se priprema sa ljuskom, koja čuva sve njegove vrednosti. Osim toga kuvano jaje se mnogo brže vari.

U zavisnosti od vašeg organizma, određuje se koliko jaja najviše smete da pojedete na dan. Ali da se sada ne biste zamarali s tim, nećete pogrešiti ako ograničite broj pojedenih jaja dnevno na najviše šest.

Ne zaboravite da tokom praznika obilnije jedete i druge namirnice, a jaja i meso u kombinaciji su daleko teži za probavu, od kombinovanja, recimo, kuvanih jaja i salate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo Cuvar

    29. april 2019 | 12:20

    Ne znam sta mi je. Meni škodi žumance iz kinder jajeta. Em ga je tesko sažvakati, em teško progutati a posle me boli stomak

  • Zeljko

    29. april 2019 | 11:45

    Jedno jaje, jedna čašica rakije.... dok rakija nestane Is flaše :-)))))

  • 534

    29. april 2019 | 12:15

    A koliko smemo ako nije Vaskrs?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA