Pijete ih jer mislite da će vam pomoći da smršate, ali ovi napici vas zapravo goje, a mogu i da budu opasni po život

Preterano konzumiranje proteinskih pločica i šejkova može da dovede do gomilanja neželjenih kilograma.

  • 1

Možda na društvenim mrežama svakodnevno gledate fitnes blogere i poznate ličnosti kako promovišu proteinske šejkove kao nešto što im pomaže u mršavljenju, ali to ne znači da bi i vi trebalo da ih koristite.

Naučnici veruju da bi svakodnevno korišćenje proteinskih šejkova zapravo izazvalo gomilanje nepotrebnih kilograma, a ne njihov gubitak.

Protenski šejkovi i pločice pomažu u izgradnji mišićne muskulature, ali preterano konzumiranje istih moglo bi da ima negativne posledice po naše zdravlje jer smanjuju životni vek, čine nas tromijim i dovode do gomilanja kilograma.

Foto: Shutterstock

Ukoliko u organizam unosite proteine samo iz šejkova, a ne prirodne koji dolaze iz raznih vrsta namirnica, smanjujete lučenje serotonina, hormona sreće koji je ključan faktor za dobar san i redukciju apetita.

Rešenje je u uzimanju proteina iz prirodnih sastojaka, ne iz veštačkog napitka napravljenog od praška.

Piletina, ćuretina, jagnjetina, teletina, mlečni proizvodi, riba i mahunarke sadrže proteine i aminokiseline, ali za razliku od veštačkog izvora proteina, bogate su mineralima, vitaminima i vlaknima.

Jako je važno da uzimate proteine iz različite hrane kako biste vašem organizmu obezbedili široki spektar aminokiselina.

(Telegraf.rs/ thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    6. maj 2019 | 19:14

    Човјек неможе бити паметан више

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA