U početku je bio samo glas, a onda je počeo da me davi: Jeziva ispovest devojke koja gotovo svako veče pati od paralize sna

Mnogi ne znaju šta im se dogodilo pošto konačno postanu pokretni!

  • 7

Ako ste ikad u životu (a mnogi jesu) doživeli paralizu sna, onda znate koliko zastrašujuće to iskustvo može biti. To stanje karakterizuje nemogućnost kretanja ili govora dok ste, u isto vreme, potpuno svesni svoje okoline.

Ljudi u tom stanju mogu imati osećaj kao da ne mogu doći do vazduha ili kao im nešto pritiska grudi, a često doživljavaju i oblik halucinacija, odnosno osećaju kao da je još neko s njima u sobi i da su u neposrednoj opasnosti.

Neki naučnici tvrde da se paraliza sna događa kada je osoba toliko umorna da preskoči prvu fazu sna i odmah pređe u REM fazu.

Jedna 18-godišnjakinja iz Australije za "Unilad" odlučila je da ispriča svoje iskustvo s paralizom sna. Ona kaže da toliko često doživljava to iskustvo da je već dala ime toj "prisutnosti" koju oseća tokom paralize. Prvu paralizu sna doživela je sa osam godina, a nakon toga joj je to stanje postalo toliko često da bi to proživljavala i po pet puta nedeljno.

spavanje Foto: Pixabay.com

"Prisutnost" koju tad oseća nazvala je Nox, a opisuje da tokom tog stanja vidi muškarca u ljubičastom džemperu i belom lekarskom mantilu. Iako je to stanje uvek nelagodno, kaže da je "Nox" uspeo samo jednom da je zaista preplaši.

- U početku je to bio samo glas. To je bilo još dok sam se teško budila iz paralize sna i dok sam doslovno mislila da umirem tokom sna. On me budio, govorio mi da još dišem i da je to znak da sam živa. Delovalo je i probudila bih se. Prestravio me samo jednom, i to kad me 'davio' kad se pojavio. Često pričam sa njim baš o tome da proživljavam paralizu sna. Pokušao je da me ubije nekoliko puta davljenjem, pokušao je da me i udavi, a znao je i da mi kaže da mogu da pođem za njim, ispričala je 18-godišnjakinja.

Ona je ranije na Reddit-u opisala i da Nox nije jedino prisustvo koje je znala da oseti tokom ovog jezivog stanja. Tokom jedne paralize sna otvorila je oči, a stanje je još bilo intenzivnije. Ispričala je da je zvuk bio nepodnošljivo jak i da je imala osećaj kao da je neko guši.

spavanje, devojka Foto: Pixabay.com

- Čula sam glas koji je stalno ponavljao 'igraj se sa mnom'. Pokušala sam da se smirim, duboko da dišem i da pomerim nogu ili prste jer me to inače izbaci iz tog stanja. Međutim, ovog puta nije uspevalo. Micala sam delovima tela, ali i dalje sam bila u stanju paralize sna. Mislila sam da vidim bolesno mršavo dete sa izbečenim očima kako se penje uz moje telo. Devojčica mi se rugala i govorila da se nikad neću probuditi i da ću morati zauvek da ostanem i da se igram sa njom, opisala je Australijanka - Imala sam osećaj da traje zauvek, dodala je i za Unilad rekla da joj je to bilo najstrašnije iskustvo ikad.

Da pati od tog stanja, pre dve godine je otkrila i pevačica Zara Larson.

- To je prestrašno, probudiš se, a ne možeš da se pomeriš. Mozak ti radi, ali telo ti još spava. Jako čudan osećaj, traje možda pola minute, ali ja imam osećaj kao da sam tako zarobljena pola sata, ispričala je i dodala da joj se to uglavnom događa kad je pod velikim stresom.

Kako bi se izbeglo ovo stanje, naučnici preporučuju da se dobro naspavate noću i da pokušate da se držite pravilnog obrasca spavanja, stvarajući ugodnu okolinu za spavanje. Takođe, australijski NHS preporučuje izbegavanje konzumacije velikih obroka, pušenje, alkohol i kofein pre spavanja.

(Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    29. maj 2019 | 23:25

    Takođe, nakon paralize sna, može se dostići Astralna projekcija:) Ko ne zna šta je to nek izgugla :) I da, stvarno je :)

  • ,,Zlatna Sredina”

    30. maj 2019 | 05:39

    Kakva paraliza sna,kakva halucinacija i ostali bakrači,to su napadi od strane Sotone i njegovih sluga,tako se on poigrava sa nekim osobama i to je stvarnost,to nije nikakva iluzija.Ali i za to ima leka samo treba da se obratimo za pomoć na pravo mesto i kod prave osobe.

  • Psalm 118

    30. maj 2019 | 05:34

    Demon!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA