• 0

Situacije u kojima najlakše dolazi do zaraze i posle kojih obavezno morate prati ruke

Budite oprezni u sledećim situacijama u kojima se klice najbrže šire

  • 0

Čišćenje je verovatno najzamorniji posao svake osobe koja sebi ne može da priušti kućnu pomoćnicu. Budimo realni, “generalku” radite svega nekoliko puta godišnje, a sve ono između svodi se na čišćenje i pospremanje onog očiglednog.

Istraživanje je pokazalo da ljudi razumeju važnost higijene, ali ne znaju da procene vreme i situacije u kojima je ona najnužnija. Posebno zabrinjava podatak da gotovo četvrtina smatra kako higijena u životnom prostoru nije naročito važna i da deca treba da budu izložena bakterijama i prljavštini kako bi ojačala imunitet, piše The Sun.

Zato su stručnjaci osmislili novi pristup čišćenju, koji nazivaju ciljanom higijenom. Naveli su ključna područja i situacije kojima treba da posvetimo najviše pažnje prilikom čišćenja. Najviši standard higijene treba da se održava tokom pipreme hrane, iznošenja smeća, upotrebe toaleta, igranja s kućnim ljubimcima, brige o bolesnim ukućanima i kada kašljete i kijete.

allergy, Ambrozija, kijanje, alergija, devojka, kijavica, prehlada

Foto: pixabay.com

Situacije u kojima se najlakše šire klice:

- kuvanje i obrada sirove hrane

- jedenje prstima

- upotreba WC-a

- kašljanje, kijanje i duvanje nosa

- razvrstavanje prljavog veša i ostalih kućnih materijala

- briga o životinjama

- iznošenje smeća

- briga o bolesnim ukućanima koji šire zarazne mikrobe u okolinu, povraćanjem ili prolivom, diranjem hrane i svih površina u kući.

(Telegraf.rs/magazin.net.hr)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima