Tehnike za lucidne snove koje vam mogu promeniti život: Kako da u snu radite šta god poželite?

Slobodno letite i prelećete polja i mora dok vas vetar nosi? Istražujete najdublje tačke okeana bez potrebe za vazduhom?

  • 0

Možda su vaši najluđi snovi potpuno drugačiji - želite da vodite ljubav sa filmskom zvezdom ili osvojite Oskara? Sve to, a i više možete iskusiti zahvaljujući vašoj bujnoj mašti.

Lucidni snovi su umetnost oblikovanja ili kontrolisanja snova treniranjem mentalnih tehnika. Na taj način se svako jutro možete probuditi osveženi i odmorni jer ste noć proveli "radeći" baš ono što želite.

Iako zvuči nestvarno, nauka je podržala ovo i kaže da lucidni snovi imaju mogućnost ne samo da poboljšaju zdravlje, mentalno i fizičko, već i da nam pomognu da prevaziđemo neku staru traumu, fobiju ili zavisno ponašanje.

- Onog trenutka kada postanete svesni da sanjate, možete i usmeriti taj san. Možete leteti, teleportovati se, komunicirati telepatski sa učesnicima u snu i voditi čitavu priču, savetuje stručnjak za san Čarli Morli.

Kako da to izvedete?

Ljubav, Veze, San, Raskid Foto: Pixabay.com

Zvuči lepo u teoriji, ali mnogi od nas se prosto obeznane i ne možemo da kontrolišemo san.

Međutim, postoji mnogo načina da dostignete lucidne snove - neki se takođe događaju spontano. Ako tražite najbolji način da počnete, krenite sa pisanjem dnevnika o snovima. Što smo svesniji svojih snova, lakše će nam biti da ih kontrolišemo, a priznajući određene znakove u snovima pokrećemo okidač lucidnosti koji će se aktivirati sledeći put kada nam se u snu pojavi takav znak.

Takođe, za čak 2.000 odsto skače šansa da imate lucidan san ako se probudite dva sata ranije nego inače i ostanete budni sat vremena, nakon čega ćete još jednom zaspasti na sat vremena - odlučni da doživite lucidni san. Zapravo mi sanjamo samo u poslednja dva sata spavanja, zbog čega je ova tehnika jedna od efikasnijih u postizanju lucidnih snova.

"Možda ne mogu da hodam, ali mogu da letim"

- Sa 17 godina sam doživeo saobraćajnu nesreću zbog koje sam ostao paralizovan za ceo život. Kada sam se oporavio od šoka i traume bio sam odlučan u tome da ću ponovo prohodati. Proveo sam godinu dana u bolnici, ali uprkos mojim nadama - leka nema.

Nakon toga čini mi se da su me mnogi otpisali. Odbio sam u to da poverujem. Počeo sam da čitam sve što sam mogao naći na internetu o snazi uma i duhovnom lečenju.

Duša napušta telo, smrt, ponovno rađanje, reinkarnacija, zagrobni život, duhovi, snovi, san, noćne more, astralna projekcija Foto: Profimedia

Uvek kažem da je to bio trenutak kada mi se telo isključilo, ali se moja mašta i te kako uključila. Toliko sam želeo da hodam da sam provodio bezbroj sati ležeći u krevetu, zamišljajući ama baš svaki detalj kako bi izgledalo trčanje po selu u kom sam živeo.

Na kraju sam shvatio, da mi moja mašta može pružiti svako fizičko iskustvo koje mi je na javi nedostajalo.

Nakon nekoliko meseci mentalnog vežbanja, ustajao bih totalno odmoran nakon "trčanja" po selu. Bilo je toliko realno da sam osećao i žmarce u nogama!

Kasnije su se snovi menjali. Obezbedio bih svojoj mašti neverovatnu lepezu scenarija i otišao da spavam. Čim duboko zaspim ti snovi se javljaju i to u HD rezoluciji.

Tek sam nakon nekoliko nedelja saznao da se to zove lucidno sananje, a najbolje od svega je što ne smatram da me paraliza više ograničava. Slobodan sam da radim šta želim i da idem gde god poželim.

Možda nemam mogućnost da hodam, ali imam mogućnost da letim - zaključio je četrdesetogodišnji Pedi Sleteri, režiser iz Ofalija u Irskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA