• 4

Ukoliko mrzite posao kojim se bavite evo koji organ će prvo da se razboli

Ukoliko vam se svaki put smrači pred očima kada krenete na posao činite strašnu stvar za vaše zdravlje

  • 4

Obavljanje lošeg posla kojeg ne volite može da bude jako loše po vaše zdravlje, a pogotovo ste u riziku ako imate nadređenog kome ne verujete.

Istraživači su posmatrali 400.000 američkih radnika i otkrili da oni koji obavljaju poslove na kojima ne veruju šefovima imaju veće šanse da postanu pušači i imaju visok pritisak, dijabetes, loše se hrane i imaju visoki holesterol.

Holesterol, Holesterol u krvi, Krvni sudovi, Kardiovaskularne bolesti

Ilustracija: Profimedia

Rad u okruženju sa niskim nivoom poverenja definiše se kao posao koji ne počiva na razumevanju, jednakosti i uzajamnog poverenja između nadređenog i podređenog. Ovo znači da ukoliko imate nadređenog koji vas ne poštuje i ne tretira vas fer, imate veće šanse da dobijete neku kardiovaskularnu bolest koja ubije najviše ljudi na svetu.

Sve to je delom posledica nezdravog metoda oslobađanja od stresa, loše ishrane i pušenja. Stres ima najveći uticaj i vodi povećanju krvnog pritiska, što je još jedan od faktora kardiovaskularne bolesti.

Ukoliko se ne tretira, kardiovaskularna bolest može da dovede do srčanih udara, šlogova i smrti. Ukoliko imate lošeg šefa nema razloga da ili ne razgovarate sa njim ili ne odete iz toksične sredine. Ukoliko ostanete na takvom poslu, on vas može ubiti.

Umorna zena

Foto: Shutterstock

Simptomi da vaš posao loše utiče na vaše zdravlje su umor, insomnija, prekinuti snovi, česte bolesti, bolesti desni, mučnina, glavobolje, nedostatak motivacije, nemogućnost da prestanete da mislite o poslu, loše raspoloženje, loše pamćenje, teško donošenje odluka i osećaj razdražljivosti i “pucanje” zbog sitnica.

(Telegraf.rs/metro.co.uk)

Komentari

  • Gaga

    Sh..sh..sh...

  • stvarno?

    radio sam dobre poslove za male pare i radio rdjave poslove za dobre pare.naj gore je raditi rdjav posao za male pare. tu oboljevash , kad na kraju meseca ne postignesh da platish rachune.tad imash i depresije i diskus harniju i glavobolje i svashta neshto radna klima i nije toliko bitna ukoliko si dobro placen. ja sad zaradjujem prilichno dobro, niti me ledja bole, niti imam depresije, niti glavobolje. shtitna zlezda ponovo radi kako treba, nemam tahikardije, a i nekako sam smrshao 20tak kila a bijem po chvarcima ipechenju. holesterol na donjoj granici. sve dolazi iz glave. savet za sve poslodavce, platite ljude poshteno i malo vishe. stimulishite ih i pohvalite njihov rad. trazite puno i predajte im odgovornost. imace te radnike koji se trude, veseli su i vishe posveceni poslu kad ne razmishljaju kako da skrpe kraj s krajem.

  • Sudija Dred

    Ove simptome ne izaziva mrznja vec nedostatak resenja za situaciju koja nam se ne dopada. Mrznja ide direktno na srce. Ovo sto ste opisali je patnja koju vecina oseca iz nedostatka ljubavi. Dakle, birajte posao koji mozete da radite a da osecate ljubav i zadovoljstvo a ne da ste vodjeni iskljucivo materijalnim interesom.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima