• 10

Na kojoj temperaturi perete gaće? Ako je manja od 40° ni ne slutite gde sve fekalije mogu da završe

Bez izuzetka, prvilo je da se gaćice moraju prati u mašini za veš nakon jednog nošenja

  • 10

Brushaltere i potkošulje možete da perete i nakon nekoliko nošenja, ali gaćice je jako važno prati nakon jednog nošenja i to na pravilan način.

Stručnjaci upozoravaju da gaćice nikako ne biste smeli da perete na temperaturi od 40 stepeni u mašini za veš. Kako oni navode to je jednako tome da iste gaćice nosite dva dana.

- Ukoliko već perete na niskoj temperaturi nemojte u istoj turi veša da perete gaćice i kuhinjske krpe jer može da dođe do kontaminacije fekalijama, a to sigurno ne želite u svojoj kuhinji, upozorava dr Akleri, a prenosi Hafington post.

Doktori ističu da ponekada ni 60 stepeni nije dovoljno za ubijanje bakterija.

VES MASINA

Pixabay.com

- Nekada ni ova temperatura nije dovoljna za eliminaciju bakterija jer mašina na kratko vreme postigne tu temperaturu i onda je spusti. Većina veš mašina ne održava temperatutru od 60 stepeni tokom celog programa pranja, istakla je dr Džena Makioči.

Savet je da se gaćice peru na 90 stepeni nakon jednog nošenja!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ana

    I krpe i gaće se peru na 90 stepeni.

  • Poučno

    Auuu, bre, svašta da pročitaš, na 40° krpe i donji veš, mada svašta narod radi, pa držanje kućnih ljubimaca isto nije ok kuda sve oni zavire sline, vrše nuždu, ali ukućani su odporniji nego oni što žive uslovno rečeno pod (staklenim zvonom).

  • Mery.Loo

    Usled silne hemije i dezinfekcije postajemo sterilni , gubi se imunitet.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima