Ni slučajno ne bacajte koru od ove voćke: Leči psorijazu, skida bradavice i izbeljuje zube

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati koru od banane

  • 16

Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

Banana je voma zdrava i bogata je vlaknima, ali i njena kora je veoma korisna. Mi je obično bacamo, a Indijci je već mnogo godina koriste za razne svrhe.

banana Foto: Pixabay.com

Kora banane je dobra za kožu i uspešno tretira razne kožne bolesti. Utrljajte koru banane na kožu, delovaće kao antioksidans, hidriraće je, ublažiće svrab, a i pomoćiće kod psorijaze. Koristi se unutrašnja strana kore.

Obične, bezopasne bradavice možete otkloniti tako što ćete utrljavati sa unutrašnjom stranom kore banane.

Ono što će vam se svideti, jeste da kao i kokosovo ulje, unutrašnja strana kore banane ima moć da na zdrav način izbeli vaše zube. Samo njome dobro istrljajte zube, svaki dan barem 15 dana i primetićete znatno poboljšanje.

Bolje je u svakom slučaju da više koristite prirodne preparate jer neće dovesti do štetnih posledica kao upotreba raznih hemijskih preparata.

(Telegraf.rs/magazin.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje iskustvo

    26. jul 2019 | 22:20

    Dobila sam je sa 3 godine zbog dozivljenog stresa. Imala sam je po celom telu i glavi. Mnogo se mama mucila oko mene sve do desete godine, kada sam preko Crvenog krsta otisla 3 meseca na more i to u aprilu. Povukla se skoro svuda, osim na laktovima. Njih sad mazem s cim stignem, samo da je masno (pantenol krema), jer su mi kreme bas za psorijazu jako agresivne. Prilicno sam sigurna da psihicko stanje ima velikog uticaja, jer sam se jedno vreme jako nervirala i znalo mi se ponegde po nogama pojaviti poneka, ali posle majcinstva sam postala totalno ravnodusna, bez kompleksa sam isla kratkih rukava i primetila da se to skroz povuklo na minimalnu povrsinu. Od tada je proslo mnogo godinai vise se nije prosirila. Treba podici samopouzdanje i prihvatiti, ako ne nestane, barce se prepoloviti. Ubedjena sam ! Srecno!

  • Dada

    26. jul 2019 | 22:19

    Pre mesec dana sam procitala na internetu,gde zena tvrdi da je izlecila psorujazu urinoterapijom.oblozima od urina,svaki dan po 15 min.Imam isti problem samo na zglobu noge.i vec mesec dana svako jutro stavim gazu natopljenu urinom 15min.,nekad i duze.Vise me ne svrbi,koza se ne peruta,ostala je samo blijeda fleka ali ja i nastavljam,nadam se da ce posve nestati.Gospodja koja je napisala da se tako lecila,kaze da se u naredne 2 god.nije pojavila ponovo.Naravno,poslije obloga,tusiranje.

  • Marina

    26. jul 2019 | 20:28

    A za vitiligo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA