Na neverovatan način oslabio 58 kg: Stalno sam bio gladan, a onda sam odlučio da probam ovo

Način na koji je naš mozak programiran igra ključnu ulogu u procesu mršavljenja

  • 6

Priča Britanca Džejmsa Bertona o tome kako je uspeo da oslabi gotovo 60 kilograma zapanjila je svet. Nekada strastveni ljubitelj mini rolnica i čokolade otkrio je način kako da prevari telo da ne oseća glad.

Pre dve godine Berton je imao 118 kg i bezbroj neuspelih dijeta iza sebe. Restriktivni režimi, vežbe, gladovanje... ništa nije davalo rezultate.

Muškarac, gojaznost, stomak, dijeta, salo Pixabay

- Bio sam debeo i uvek gladan. Šta god da sam probao, fitnes, dijete... ništa nije davalo rezultate jer sam neprestano osećao glad - ispričao je Džejms.

Razmišljao je o tome da se podvrgne gatričnom bajpasu (hirurškom smanjenju želuca), ali ova operacija u Britaniji košta 15.000 funti.

Na nagovor prijatelja pristao je da ode na hipnoterapiju koja je trebalo da mu pomogne da se oslobodi zavisnosti od hrane.

- Nisam verovao daće uspeti, ali bio sam očajan i u tom trenutku bih pristao na bilo šta. Tako sam zakazao prvu seansu - ispričao je Džejms.

Ono što je hipnoterapeut uradio bilo je da prevari Džejmsov um da se podvrgao gastričnom bajpasu.

Posle prve seanse, Džejms je mislio da je uludo bacio 95 funti koliko staje jedan jednočasovni tretman. I dalje je unosio ogromne količine hrane, a nikakve promene u telu nije osećao.

kilogrami, visak kilograma, tezina, gojaznost Foto: Pixabay

Posle treće seanse, koja mu je ujedno bila i poslednja, primetio je da se s njim nešto neobično dešava. Usred večere, na pola pojedene porcije, ustao je od stola i odložio tanjir. Više nije bio gladan.

Svakim danom je sve manje osećao potrebu za hranom. Zaista je imao utisak kao da mu se želudac smanjio.

Danas, u 22. godini Džejms ima 60 kilograma, a vredno radi na tome da svojim sada vitkim mišićima da definiciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA