≫ 

Većina Srba pati od ateroskleroze i povišenog holesterola, a ove 3 jeftine namirnice provereno leče

Najefikasniji i najjeftiniji čistači krvnih sudova i "ubice" lošeg holesterola

  • 11

Ateroskleroza, odnosno zakrčenje krvnih sudova, jedna je od najčešćih bolesti od kojih pati veliki broj Srba.

Iako se najčešće vezuje sa starost, istina je zapravo da se javlja u najranijem detinjstvu, da bi u zrelom dobu izazvala ozbiljne zdravstvene probleme. Može da se razvija sporije ili brže, a kojom brzinom će stradati krvni sudovi zavisi od uzročnika bolesti.

Jedan od glavnih okidača su masne materije, prvenstveno loš holesterol (LDL) koji se unosi hranom. Isto koliko hrana može da odmogne kod ateroskleroze, toliko može i da pomogne.

holesterol Foto: Pixabay.com

Ove tri namirnice su najbolji čistači krvnih sudova i efikasni u snižavanju lošeg holesterola.

Beli luk

Jedan od najefikasnijih prirodnih antiseptika i antibiotika, širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju krvi, pa je razumljivo što je jedan od najboljih lekova za čišćenje arterija. Beli luk takođe snižava nivo lošeg holesterola, a smanjuje i rizik od pojave moždanog i srčanog udara. Brojne studije su pokazale da redovnim unosom belog luka se smanjuje rizik od razvoja ateroskleroze i hipertenzije (povišenog krvnog pritiska). Da biste sprečili zakrčenje krvnih sudova, svakog dana unosite 2-3 čena belog luka.

Kurkuma

Zahvaljujući sastojku kurkuminu a koji poseduje antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, ovaj egozični začin čuda čini kad je reč o začepljenim krvnim sudovima. Osim što sprečava pojavu ateroskleroze, kurkuma smanjuje i nivo lošeg holesterola, a samim tim i stvaranje masnih naslaga u arterijama, ali i opušta krvne sudove i smanjuje rizik od moždanog udara ili srčanih bolesti. Jednom dnevno pijte čašu toplog mleka u koju ste umešali kašičicu meda i kašičicu kurkume.

ovsena kaša Foto: Pixabay.com

Ovsena kaša

Ovsene pahuljice su bogate rastvorljivim vlaknima koja se vezuju za višak lošeg holesterola u našem digestivnom traktu i uklanjaju ga iz svog tela. Osim toga, ovas je bogat i magnezijumom koji održava krvni pritisak u normali. Preporuka je da svakog dana jedete 1-2 činije ovsene kaše, u koju možete dodati sveže voće, orašaste plodove i med.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    25. septembar 2019 | 10:30

    Jos od najranijih dana deci se daje kravlje mleko.Posto sadrzi nenormalne kolicine kalcijuma(mleko je predvidjeno za tele) on se talozi po krvnim sudovima,kasnije tj. u toku zivota od te preterane kolicine nastaju problemi.Kao kamenac koji se talozi i lagano zapusi cev/protok,u najgorem slucaju otkine se delic taloga sa krvnog suda i eto srcanog udara/sloga ili plucne embolije.Kako koga zadesi.Ne treba puno piti mleka

  • Radmila

    27. septembar 2019 | 12:42

    Moj problem je takodje bio sto sam imala povecan holesterol, duzi niz godina pila sam tablete za skidanje masnoce, ali sam bila nezadovoljna njihovim slabim dejstvom. Medjutim citajuci na portalima naisla sam i na pozitivne komentare o suplementima a narocito o kurkumi, tako i ja mogu da potvrdim da je vrlo lekovita ne samo za krvne sudove nego leci i mnoge druge bolesti. Zato sam ja koristeci kurkumu sebi pomogla i sada nemam problema sa holesterolom sve pohvale za pro100 koja mi je pomogla da popravim svoje zdravlje.

  • Dr

    25. septembar 2019 | 14:13

    Problem nije mleku nego sto mame i tate vode decu u pekare na dorucak pa uzina u pekari a neretko i vecera a sav taj margarin u lisnatom i puteru pa secer u belom pecivu e to je glavni ubica krvnih sudova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA