Unsmoke: Tata je ponosan na mene

Nikolina #unsmoke priča deo je globalne inicijative kojom kompanija Filip Moris (Philip Morris) širi svoju viziju budućnosti bez duvanskog dima

  • 1
Filip Moris Unsmoke Foto: PMI

- Od malena sam trenirao fudbal. Ljubav prema ovom sportu krenula je od naivne igre sa tatom u parkiću, kasnije i na većim terenima. To su bili naši sati, sati kada smo uživali i dani koje najviše pamtim - započinje svoju #unsmoke priču Nikola Nedeljković, fudbaler i zagovornik globalne inicijative o budućnosti bez duvanskog dima.

Za jedan od najjačih osećaja da je njegov otac ponosan na njega, vezuju ga uspomene sa terena, sa kog pamti svoje prvo pimpovanje, prvi šut, dribling, ali posebno dan kada je dao prvi gol.

- Baš zbog emocije koju sam osetio, tada sam prvi put pomislio ‘tata je ponosan’ - kaže Nikola.

Iako je godinama kasnije nastavio da trenira, Nikola je usput sa društvom sa fakulteta posegnuo za cigaretama. Ipak, nije odustao od fudbala ali se vremenom ova navika odrazila na sportsku spretnost i kondiciju. Shvatio je, kako kaže, da će morati da napravi drugačiji izbor.

Danas sam svoj čovek, samostalan, imam posao, devojku, ali i dalje treniram fudbal. Cigarete sam ostavio kada sam shvatio da trening i duvanski dim ne idu zajedno, kapacitet pluća ti se smanji, brzo se zadišeš i ne možeš da pretrčiš ceo teren, a moraš. Kada sam doneo odluku, rekao sam tati, koji nikada nije odobravao moju, kako on kaže ‘’lošu’’ naviku. Tatina reakcija podstakla me je da ne pokleknem. Oči pune ponosa i tapšanje po ramenu vratili su me u detinjstvo. Znao sam da sam na pravom putu, zaključuje Nikola.

Nikolina #unsmoke priča deo je globalne inicijative kojom kompanija Filip Moris (Philip Morris) širi svoju viziju budućnosti bez duvanskog dima. Poruka svim pušačima, nepušačima, njihovim porodicama i prijateljima je nedvosmislena -  ako ne pušiš, ne počinji. Ako pušiš, prestani. Ako ne prestaneš, promeni.

Sve inspirativne #unsmoke priče podeljenje su na Instagramu (philip_morris_rs),  Facebook stranici Philip Morris Serbia kao i na globalnoj stranici www.unsmokeyourworld.com

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar ne?

    7. novembar 2019 | 11:59

    Dobra ideja,ali bi bilo bolje da je malo uverljivije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA