≫ 

Pitala sam supruga kako bi reagovao da sazna da nam je sin gej i njegov odgovor me je šokirao!

Sve, sve, ali da ga istera iz kuće?

  • 16
sin gej otac i sin foto: pixabay.com

Jedna Beograđanka čiji identitet je poznat redakciji "Telegrafa" odlučila je nam ispriča kakvo je neprijatno iznenađenje doživela od supruga za kojeg se nedavno udala. Ni sama ne zna kako joj je palo na pamet da ga pita šta bi radio da otkriju da im je sin gej, ali dobro je što je pitala. Njenu priču vam prenosimo u celosti.

U nedelju sam izašla sa suprugom do grada kako bismo otišli u šoping i ručali u pravoj novogodišnjoj atmosferi. Kako smo se veoma opustili uz klopu i vino, razgovarali smo o novogodišnjim odlukama, pa se namentulo ona najvažnija, a to je da napravimo dete. Ne znam ni sama kako, ali odjednom mi je palo na pamet da ga upitam kako bi reagovao da sutra dobijemo sina i ispostavi se da je gej.

Njegov odgovor me je šokirao. Mrtav 'ladan mi je rekao da bi ga odmah odveo kod lekara da proveri da li je dobro, da bi ga naterao da promeni orijentaciju, kao i da bi ga udaljio od društva u kojem se nalaze homoseksualci. Onda je otišao još dalje i rekao da bi ga isterao iz kuće "da ga ne gleda", kao i da bih "ja bila kriva što sam sina napravila takvog".

Ne moram ni da pominjem koliko sam se uznemirila, doslovno sam se tresla!

Nisam verovala šta slušam. Naravno da sam se pobunila i pokušala sam dijalogom da mu objasnim da nije u pravu i da je pravi problem kada dete ima rak ili leukemiju, a ne što je homoseksualac.

Naravno, nisam ništa time postigla osim što smo se posvađali, a još uvek ni nemamo dete. Jednostavno nisam verovala da ima takav stav.

Na kraju je on "spustio loptu" i rekao mi da nema potrebe da se raspravljamo bez ikakve potrebe i ako nam se tako nešto desi naći ćemo rešenje u hodu.

Sada sam zaista počela da sumnjam u svoje izbore jer ne mogu da verujem da osoba sa kojom delim život ima takav stav.

Odgovor:

Razumemo vašu brigu, ali ne i paniku. Za paniku bi bilo vreme da zaista imate dete koje je gej. Sada ste saznali ono što je zapravo najvažnije - da se ne slažete u osnovnim životnim vrednostima. Postavili ste dobro pitanje i znate kakav je njegov stav.

Uostalom vaš suprug može i da se promeni i nije isto to što priča i ono što će pričati i osećati kada dobije dete.

Glavno pitanje je da li biste vi mogli da ostanete sa njim i za 20 godina ako ne promeni mišljenje?

I ovde se uopšte ne radi o tome da li je dete gej. Imaće svoj stav na temu škole, obrazovanja, vaspitanja, itd.

Ono što jeste dobro da je očigledno spreman na kompromis što je i najvažnija stavka u zajedničkom odgajanju deteta, pa želimo da verujemo da će se ovakvi tvrdi stavovi i te kako promeniti s dolaskom deteta.

Video: Rio i Eduardo su dva strastvena gej pingvina koji koji su najbolji očevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA