≫ 

Poznata manekenka u 30. godini izgubila najveću bitku: Požalila se na bolove u stomaku, pa preminula

Američka manekenka Kaksmi Brutus preminula je u 30. godini života nakon duge borbe sa rakom kostiju, a ostaće upamćena po neverovatnoj hrabrosti, odvažnosti i pozitivnosti, kao i zalaganju za razvoj inkluzivne mode

  • 0
Manekenka Foto: Instagram/ mamacax

Zanosna lepotica Kaksmi Brutus, koja je svojom nezaustavljivom energijom osvaja modne piste, a lepotom krasila magazine izgubila je bitku sa rakom kostiju, potvrdili su njeni roditelji objavom na Instagramu.

Kaksmi, koja je poznata pod nadimkom Mama Koks, još od ranih godina života se suočavala sa brojnim životnim izazovima i do samog kraja je oštro prkosila bolesti. Nažalost, s obzirom da je tumor kostiju progresivno nastupao kod nje, tamnoputa manekenka nije uspela da se izbori sa ovom zloćudnom bolesti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

Od momenta kada joj je dijagnostikovan rak kostiju Kaksmi je posećivala najbolje lekarske klinike, ali tumor se sve više širio po telu zbog čega je bilo nemoguće izbeći amputaciju noge i kostiju karlice.

Ipak to ovu neustrašivu ženu nije sprečilo da najnormalnije vodi svoj život, a njen stav i lepota su inspirisali ljude širom sveta.

Mama Kaks je bila poznata po promovisanju inkluzivne mode, a najveću slavu je stekla kao lice "Wet ‘n’ Wild" kozmetičke kuće, ali i radeći za Rijanin modni brend "Savage x Fenty".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

Vest o smrti rastužila je mnoge obožavatelje, poznate ličnosti i koleginice. U emotivnoj poruci, pevačica Rijana se oprostila od manekenke, a oglasile su se i Iskra Lorens, kao i poznata britanska voditeljka Džemila Džamil.

Nedelju dana ranije, Mama Kaks je otkrila na Instagramu da je hospitalizovala nakon što su joj se javili bolovi u stomaku tokom putovanja u London.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

"Sledeće jutro stanje se pogoršalo, zamolila sam osoblje na recepciji da pozovu hitnu pomoć. Lekari su otkrili da imam nekoliko krvnih ugrušaka u nozi, na stomaku i plućima", poslednja je objava ove lepotice.

Tužna vest o smrti uznemirila je mnoge ljude koji su upravo u ovoj ženi pronalazili motivaciju. Niko nije očekivao ovakav ishod, iako je činjenica da je reč o neuobičajenom raku koji počinje u kostima i najčešće zahvata duge kosti koje se nalaze u rukama i nogama.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

Još nije poznat uzrok raka kostiju. Sve počinje od greške u molekulu DNK ćelije što dovodi do nekontrolisanog rasta i deobe ćelija. Nagomilavanjem ovih ćelija nastaje tumorska masa koja može da napada susedne strukture i da se širi na udaljene organe.

Simptomi raka kostiju:

- bol u kostima koja s vremenom postaje sve jača

- otečenost blizu zahvaćenog područja

- smanjena pokretljivost

- opipljiva tumorska masa

- atrofija mišića

- promene na koži

- patološki prelomi kostiju

- neurološki i vaskularni ispadi

- umor

- nagli neobjašnjivi gubitak telesne težine

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mama Cāx 🇭🇹 (@mamacax) on

Video: Suze ovog 9-godišnjaka se pamte: Borio se sa rakom, a onda je popio poslednju dozu hemioterapije

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA