≫ 

Dr Branimir Nestorović o tome kako je sam sebi izlečio hipertenziju: Sada mi je pritisak 125/80

- Sve mi je kao bilo dobro, ali sam se loše osećao.

  • 15

O tome kako je sebi izlečio visok krvni pritisak dr Branimir Nestorović govorio je u emisiji "Govornica". Načelnik Pulmologije i alergologije u Tiršovoj i redovni profesor medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da se pre dvadesetak godina osećao loše.

- Sve mi je kao bilo dobro, ali sam se loše osećao. I onda su počeli da me leče razni doktori, sve moji prijatelji, vrhunski lekari. Ali vidim da ću da umrem i da to lečenje ne mogu da preživim. Počinjem da padam u nesvest, dobijam krize niskog pritiska- rekao je Nestorović.

pritisak Foto: Pixabay.com

- To je kulminiralo jednog dana kada sam u toku vožnje izgubio svest. Srećom uspeo sam da skrenem na trotoar i tu sam se onesvestio. Došla je Hitna pomoć, moja žena... I izmerili su mi pritisak koji je bio 55 sa 30. A pio sam lekove za krvni pritisak. I video sam da ovo ne vodi dalje ničemu- kazao je i dodao:

- Počeo sam da se bavim malo više krvnim pritiskom. Onda sam došao do knjige jednog ozbiljnog nemačkog kardiologa i video da je problem u tome što kad lečite nekoga ko ima stresnu hipertenziju, a to sam ja imao, vi pijete lekove i onda imate nizak pritisak. A taj nizak je opasniji jer se tada ljudi šlogiraju jer nema kiseonika u organizmu. E onda sam čitao jednog Rusa čije objašnjenje deluje toliko glupo da je bilo potpuno jasno da je tačno. On je rekao - Kako stariš dolazi do okoštavanja kičme, to pritiska krvne sudove koji idu u mozak i kako manje krvi dolazi u mozak, onda mozak emituje signale i povećava krvni pritisak da bi dobio više krvi. I tamo piše da treba raditi vežbe za kičmu. I ja sam pošto sam inače i imao problema sa kičmom počeo da radim vežbe. Sada imam 125 sa 80- zaključio je doktor Nestorović.

(Telegraf.rs/novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J..

    21. decembar 2019 | 20:37

    Zato mi imamo prijatelja doktora koji cim pritisak malo gire malo dole kaze masiraj vrat 10 minuta dnevno i to je to

  • Srboljub

    21. decembar 2019 | 22:25

    Ovo ima smisla i verovatno je tačno 100%.

  • Tt

    21. decembar 2019 | 17:31

    To sto je on ,,otkrio" je fiziologija i patofiziologija sa pocetka medicinskog fakulteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA