• 14

Htela je da uveća grudi, ali je sve pošlo po zlu: Dva puta joj je stalo srce i sada živi kao biljka

Sad joj je potrebna neprestana nega...

  • 14

Očajna majka je otkrila da joj je osamnaestogodišnja ćerka u komi jer je "rutinska" operacija povećanja grudi pošla po zlu i ozbiljno joj oštetila mozak.

Prošlog leta, Emalin Ngajen iz SAD, podvrgla se operaciji uvećanja grudi, međutim, u toku anesterzije, dvaput joj stalo srce.

Iako je hirurg Džefri Kim tinejdžerku oba puta vratio u život, ubrzo su shvatili da je došlo do teških neuroloških oštećenja o kojima medicinska sestra-anestetičar, nije obavestila hitne službe više od nekoliko sati.

Lin Fam, Emalinina majka, kaže da je porodica očajnički želela da sazna istinu o tome šta se desilo u operacionoj sali jer se njihova ćerka sada nalazi u bolnici u komatoznom stanju, i potrebna joj je neprestana nega.

Koliko je gospođi Fam poznato, ne bi trebalo da je postojao bilo kakav problem sa operacijom za koju je sa ćerkom sakupila 6.000 dolara, a kojoj su se ranije podvrgli i članovi njihove porodice i prijatelji.

- Bila sam saglasna sa tom procedurom - izjavila je gospođa Fam u intervjuu za CBS4 i dodala:

- Nismo mislili da može bilo šta loše da se desi. Operacija je trebalo da bude rutinska.

Porodica sad tuži doktora Kima i sestru anestetičara Reks Miker za navodnu nepažnju.

Prema izveštaju CBS4, porodična tužba, koju je napisao advokat Dejvid Vudraf, napominje kako je Emalin ostavljena nezbrinuta 15 minuta nakon što je primila anesteziju, a sestra je tek onda videla da je poplavela.

Porodica navodi i kako medicinski izveštaji pokazuju da je Emalino srce dva puta stalo u tom periodu, a da je sestra obavestila hitne službe tek nakon nekoliko časova.

Operacija je trebalo da traje dva sata, ali se odužila znatno više.

- Rečeno mi je da je sve u redu, da mi je ćerka mlada i zdrava, da će biti dobro, ali da joj je potrebno par sati da se probudi - istakla je gospođa Fam.

Tinejdžerka se danas nalazi u "minimalno svesnom stanju". To znači da ne može da govori, hoda, jede ili da se brine o sebi.

Izvesno je da će šteta koja je načinjena njenom mozgu biti prisutna doživotno.

- Prema mom mišljenju, čudo je da je uopšte preživela sve ovo i da se i dalje bori. Ne znam kako mogu da spavaju noću znajući šta su joj učinili. Uništili su Emalinin život, kao i naš - kaže gospođa Fam.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Лицко

    Сад је много самопоузданија а то јој је и био циљ, зар не ! ?

  • Visnja

    Ne postoji rutinska operacija! Te dve reci su antonimi! Svaka operacija sa sobom nosi rizik i komplikacije.

  • Ja

    Devojke volite sebe onakve kakve jeste.Hranite se zdravo, bavite se sportom,postujte i negujte sebe..Svidecete se nekom mozda pre sa prirodnim izgledom,nego sa plastikom.Pamet u glavu i pozdrav.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima