• 34

Dr Branimir Nestorović objašnjava zašto je najbolje da oni sa blagim simptomima budu zajedno u hali

Tamo ne predstavljaju opasnost jedni po druge, a posebno ne po one zdrave

  • 34
Dr Branimir Nestorović, korona virus, Sajam

Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče novu meru u suzbijanju širenja epidemije korona virusa na teritoriji Republike Srbije. Reč je o takozvanoj trijaži pacijenata koja se u Kini, odakle je sve i počelo, pokazala kao najbrži način da se prekine dalje širenje epidemije.

U tom smislu rekao je da će biti pripremljeno 3.000 kreveta za najlakše pacijente jer je potrebno da se ne mešaju sa ostalim bolesnicima. On je najavio postavljanje kreveta u hale u koje se, kako je naveo, lako ulazi i izlazi.

Pogledajte kako izgleda pripremanje hale Beogradskog sajma:

Dr Branimir Nestorović rekao je da se slaže sa odlukom Vlade i da je smeštanje pacijenata sa blagim simptomima korona virusa na jedno mesto najefikasniji način da se izoluju iz svojih porodica i tako rizikuju da zaraze članove.

- Testiranje služi da ustanovimo ko je inficiran i kod koga treba primeniti stroge mere. Kod bolesti kao što je ova gde veliki broj ljudi ima blage simptome poput kijavice, bolest se lako širi, a pacijent nastavlja da se kreće i invicira druge ljude. Zato je ideja o hali i smeštanju pacijenata u istu, dobra jer tamo ne predstavljaju opasnost jedni po druge. Jedino što će morati da se liše dodatnog komoditeta koji imaju kod kuće. Mi se nalazimo u dosta povoljnoj situaciji, a po svim predviđanjima epidemija će trajati do kraja aprila. Apelujem još jednom na ljude da ograniče socijalne kontakte - zaključuje dr Nestorović u izjavi za Nacionalni dnevnik.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    Ja sam zgranuta.Kakav je to lekar koji može da kaže da u ovakvim uslovima staviti bolesnika jedini nedostatak je nedostatak komoditeta?Samo zarazu neku da dobiju.Kako da održavaju ličnu higijenu?Nemam reči.

  • Dragan sajam

    Nema grejanja,nema toaleta,nema prikljucaka za telefone.

  • Dule

    A šoping u Milanu 😎

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima