≫ 

Naizgled bezazlen znak u nosu može biti simptom korona virusa: Ipak, obratite pažnju na još nešto

Srećom, javlja se kod samo 5 odsto obolelih od Covid-19

  • 4
Curenje, nos, prehlada Foto: Shutterstock

Uočavanje potencijalnih ranih znakova upozorenja i simptoma je neverovatno važno tokom rane faze bolesti Covid-19 jer će osoba moći od starta da bude pod nadzorom i obezbedi sebi samoizolaciju.

Svetska zdravstvena organizacija kaže da su najčešći simptomi korona virusa groznica, kašalj, nedostatak daha i otežano disanje. U težim slučajevima infekcija može da izazove upalu pluća, a u trećoj akutni respiratorni distres sindrom, odnosno potpunu nemogućnost disanja.

Međutim, postoje i dva uznemiravaju simptoma koja se tiču nosa obolelih osoba.

Covid-19 je nova bolest koja utiče na pluća i disajne puteve. Kada se virus razvija u telu, osoba može osetiti zagušenje ili curenje iz nosa koje izazivaju virus i bakterije.

Ovi uljezi izazivaju upalu u nosnim prolazima, što stvara oticanje koje uveliko smanjuje ili čak, blokira protok vazduha kroz nozdrve.

Zajedno sa upalom, zapušen nos je takođe rezultat proširenja velikih krvnih sudova koji smanjuju volumen nosne šupljine i smanjuju protok vazduha.

Ono što je najzanimljivije jeste da se ovaj simptom javlja kod samo 5 odsto pacijenata, pa tako ako nemate groznicu i suv kašalj u pitanju je obična prehlada.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alergija na polen

    6. april 2020 | 16:13

    Svaka cast za ne sirenje panike,vec dugi niz godina imam probleme sa alergijom na polen,u to doba kijanje i curenje iz nosa su normalna pojava,sad me izbjegavaju kao da sam sugav

  • SLOBODAN

    6. april 2020 | 15:11

    Povećajte broj IMUNIH ĆELIJA drastično, na svakih pola sata, pijući čaj (2 dl) sa limunovim sokom, od : 1 ganoderma lucidum pučurka 2. Astragalus koren biljke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA