≫ 

Ove namirnice slabe vaš imunitet: Ukoliko ih jedete često mogu da dovedu do pojave bolesti

Ove vesti vam se možda neće svideti...

  • 1
Jagode Foto: Pixabay

Dok se svet bori protiv najsmrtonosnijeg napada virusa svih vremena, većina nas pokušava da osnaži svoje telo. Bez precizne terapije ili vakcinacije, jedini način da ostanete sigurni jeste da izgradite jak imunološki sistem.

Kako kažu, „Rim nije izgrađen u jednom danu“ - da biste ojačali imunitet potrebno je da uložite mnogo napora, ali i da izbegavate određenu hranu.

Predstavljamo vam namirnice koje jedemo svako malo, a ne znamo da one postepeno slabe naš imunitet.

Slatkiši, žvake i žele bombone

Ukusni slatkiši, žvake i žele bombone, koji su prepuni šećera, trenutno podižu naše raspoloženje. Prekomerna konzumacija šećera izaziva upalu, a to dodatno utiče na naše zdravlje jer utiče na slabljenje leukocita (bela krvna zrnca). Poznato je da se leukociti u našoj krvi bore protiv infekcija i antitela. Zbog toga, dugoročno konzumiranje previše slatkih bombona može uticati na vaš imuni sistem i može dovesti do pojave bolesti poput dijabetesa.

Devojcica jede gumene bombone Foto: Shutterstock

Jagode

Jagode su odlične za zdravlje, ali samo ukoliko se ne jedu u prevelikim količinama. Da li ste znali da ukoliko konzumirate previše jagoda možete da doprinesete slabljenju imuniteta? Jagode otpuštaju komponentu koja se naziva histamin, a koja izaziva mnoge simptome koji se povezuju sa alergijama. Povećanje histamina može dovesti do osećaja nelagodnosti u nosu, poput začepljenosti, i može da pogorša probleme sa sinusima.

jagode Foto: Pixabay.com

Kafa

Većina nas dan uglavnom započinje ovim napitkom, jer nam pomaže da se brzo razbudimo, lakše podnesemo stres ali i da na savršen način provedemo vreme sa prijateljima. Zato je kafa naš neizostavni deo života! Međutim, mnogi često osećaju neobičnu nelagodnost poput nadutosti stomaka koja se javlja zbog visokog sadržaja kofeina u kafi. Prevelika konzumacija kafe dovodi do poremećaja probave, nadimanja i nelagodnosti u stomaku. Pored toga, kafa dehidrira organizam. Kofein je diuretik, zbog čega se možete osećati dehidrirano, a može se javiti i mučnina.

Kafa Foto: Pixabay

Čips

Da li znali da kesica čipsa može da škodi vašem zdravlju? Iako je ova preradjevina od krompira bez sumnje veoma ukusna, čips je pun soli i masti. Prevelika količina soli može dugoročno da oslabi vaš imuni sistem i da izazove poremećaje poput visokog krvnog pritiska i holesterola.

Čips Foto: Pixabay

Sladoled

Slastan ukus sladoleda je toliko primamljiv da mu je zaista teško odoleti, posebno tokom letnjih vrućina. Međutim, možda je došlo vreme da razmislite o konzumaciji. Ova poslastica je prepuna punomasnog mleka, što znači da je sladoled namirnica koja sadrži visoke proporcije zasićene masti. Osim toga, dodati šećeri u sladoledi pojačavaju simptome upale.

sladoled Foto: Pixabay

Video: Da epidemije nisu pobile 90% domorodaca evropsko osvajanje Amerike bi bilo mnogo teže

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA