≫ 

Nema više jurnjave po COVID centrima: Od sada ćete moći da se testirate na korona virus od kuće

- Ovi kućni kompleti doprineće znatno većoj uštedi dragocenog vremena - stoji u saopštenju FDA

  • 0
Test, testovi, uzorak, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Američka uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila je danas da je odobrila komercijalizaciju prvog kompleta za prikupljanje laboratorisjkih uzoraka za testiranje na korona virus koji se mogu slati od kuće na adresu najbliže specijalizovane laboratorije, izvestio je CNN.

- Uprava za hranu i lekove takođe je odobrila dva dijagnostička testa na COVID-19. Ovim personalizovanim testovima postiže se ne samo bolji pristup pacijenata testovima, već i efikasnija zaštita okoline od potencijalnih prenosilaca virusa. Osim toga, ovi kućni kompleti doprineće znatno većoj uštedi dragocenog vremena - navodi se u saopštenju FDA.

SAD će možda prve dobiti vakcinu protiv korona virusa jer su dali najviše para

Sjedinjene Države možda bi prve mogle dobiti pristup vakcini protiv korona virusa koju pravi “Sanofi”, jer su uložili više novca nego Evropa, izjavio je pre nekoliko dana izvršni direktor ove francuske farmaceutske kompanije.

- Vlada SAD ima pravo na najveću narudžbinu, jer je uložila u preuzimanju rizika - rekao je generalni direktor kompanije “Sanofi” Pol Hadson za Blumberg, a prenosi briselski portal Politiko.

Američka organizacija za napredna biomedicinska istraživanja i razvoj (BARDA) uložila je 30 miliona dolara u jednu od dve probne vakcine koje je “Sanofi” razvijao koristeći tehnologiju kompanije “GlaksoSmitKlajn” (GSK).

Hadson kaže da zbog ove pomoći SAD očekuju da budu prvi.- Ako su nam pomogli da proizvodimo doze u riziku, očekuju da će ih prvi i dobiti - rekao je on objašnjavajući situaciju.

SAD imaju test koji otkriva osobu sa koronom pre nego što bude zarazna

Naučnici koji rade za Vojsku Sjedinjenih Američkih Država razvili su novi test za korona virus koji može potencijalno da otkrije nosioce zaraze pre nego što ti ljudi postanu infektivni i rašire ovu smrtonosnu bolest.

Kako kažu kordinatori projekta, oni se nadaju da će testovi koji se baziraju na uzorcima krvi moći da otkriju prisustvo koronavirusa u čoveku tek 24 sata pošto je osoba zaražena, odnosno pre nego što pacijent počne da manifestuje simptome.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA