≫ 

Evo kada čuveni grčki infektolog najavljuje da će krenuti drugi talas korona virusa

U prvom talasu Grčka je prošla više nego dobro

  • 0
Dr Nikolaos Sipsas foto: pixabay.com; printscreen/youtube/Aetos 68

Infektolog i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Atini dr Nikos Sipsas osvrnuo se na mogućnost drugog talasa korona virusa i mere koje se u Grčkoj moraju primeniti uz postepeno otvaranje zemlje za turizam.

U televizijskom intervjuu specijalista za zarazne bolesti i profesor Univerziteta u Atini podvukao je da se mere koje se sprovode u Grčkoj, ne sprovode sa istim entuzijazmom kao iz marta i aprila.

Gledajući starosne grupe, upravo su mladi ti koji odstupaju od njihove primene zbog čega tu treba da se pojača pažnja, posebno u letnjem periodu.

- Činjenica da je u Grčkoj broj potvrđenih slučajeva mnogo manji nego u ostlaim zemljama sveta, objašnjava činjenica da su pandemije prirodni fenomeni koji slede u ciklusima. U našoj zemlji "oluja" je prešla preko nas, ali se može vratiti. Virus i dalje postoji u zajednici - istakao je Sipsas u razgovoru za "Megu" dodajući da drugi talas očekuje u novembru ili decembru.

Osvrnuo se i na uvezene slučajeve koji će u budućnosti predstavljati veliki problem za Grčku.

- Velika većina turista su asimptomatski slučajevi. Njihovo raspršivanje po zemlji je veliki problem - rekao je on dodajući da bi trebalo bolje kontrolisati ponašanje mladih, ali i testirati više turista.

Video: Srpski turisti koji su otišli u Grčku: Nismo se pokajali nijednog trenutka!

(Tara T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA