≫ 

Ako imate ovih 5 simptoma, idite doktoru, jer ih često imaju pozitivni na koronu u Srbiji

Direktorka KBC Bežanijska kosa je objasnila s kakvim simptomima se javljaju pacijenti za koje se ispostavi da su kovid pozitivni

  • 21
zena, devojka, temperatura, prehlada, bolest, krevet, lezi u krevetu groznica

Foto: Shutterstock

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković jutros je rekla da je još jedna teška noć za nama, ali da najveći broj pacijenata ide ka ozdravljenju. Takođe, ona je istakla simptome koje nikako ne smemo ignorisati.

- Najveći broj pacijenata ide ka ozdravljenju, naravno za razliku od jednog broja, a to je nažalost svaki deseti koji se leči u Inenzivnoj nezi - na respiragtorima je 16 pacijenata, ali 21 pacijent na režimu ventilacije gde koristimo aparate. Mi smo tokom noći imali nešto više od 100 pregleda, primili smo 17 pacijenatra, a 18 smo trijažirali ka drugim ustanovama uključujući i novu kovid bolnicu Arenu - rekla je doktorka.

Na pitanje kakva je klinička slika na koju moramo reagovati ukloliko je primetimo, ona je rekla da je klinička slika otprilike sa istim simptomima, ali duža nego u prvom naletu, i treba obratiti pažnju na:

- temperaturu koja traje duže od 24 sata

- kašalj

- zamaranje

- pospanost

- teške ruke i noge

Kako je rekla, hospitalizuju u proseku pacijente od oko 50 godina.

- Ali sada je i manje, mi smo krenuli sa 52, a sada nam je statistički prosek godina 47,  znači mi se sve višse pomeramo ka mlađim kategorijama. Uvek imamo jedan broj mesta za pacijente koji dođu i ne mogu biti dalje transportovani jer bi to ugrozilo njihovo zdravstveno stanje - objasnila je dr Zdravković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    12. jul 2020 | 13:19

    Ako imate te simptome obavezno odite do kovid ambulante, oni ce vas poslati kuci, reci vam da pijete vitamin C i da se javite ukoliko se stanje pogorsa.

  • Tina

    12. jul 2020 | 13:32

    Spavam vise da manje jedem jer nemam novca. Zbog korone ne radim.

  • Zeljko

    12. jul 2020 | 10:07

    A lek je: idite na bazene, na utakmice, na splavove i bicete zdravi kao dren

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA