Ako vodite ljubav na ovaj način, budite obazrivi: Možete veoma lako da zaradite opasnu infekciju

Ukoliko uživate u oralnom seksu onda morate da budeti svesni ove opasnosti

  • 0
Žena, ruka, vagina, ženi se ide u toalet Foto: Shutterstock

Novo istraživanje Univerziteta Kalifornije u San Dijegu sugeriše da bakterije unete tokom oralnog seksa mogu povećati rizik od bakterijske vaginoze.

Bakterijska vaginoza je čest uzrok neobičnog vaginalnog pražnjenja, a iako nije seksualno prenosiva infekcija, može povećati rizik od dobijanja klamidije.

Svetska zdravstvena orgranizacija objasnila je:

- Najčešći simptom bakterijske vaginoze je neobičan vaginalni miris, posebno posle seksa. Možda ćete primetiti promenu boje kože ili lučenje sekreta.

U novoj studiji, istraživači su vršili eksperimente i na miševima i na vaginalnim uzorcima na ljudima.

Miševi su bili tretirani bakterijom Fusobacterium nucleatum, koja se nalazi u ustima i povezana je sa bolešću desni. Rezultati su pokazali da je ova izloženost povećala biohemijske aktivnosti povezane sa bakterijskom vaginozom.

Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Vaginalni uzroci su bili izloženi istoj toj oralnoj bakteriji, i rezultati su opet pokazali da to povećava njihov rizik od vaginalne bakterioze.

- Eksperimenti su doveli do otkrića da Fusobacterium nucleatum reaguje na specifičan način sa drugim bakretijama. Fusobacterium pozitivno deluje na rast bakterije  Gardnerella vaginalis, koja igra ključnu ulogu u izazivanju bakteriozne vaginoze - objasnili su istraživači u studiji.

- Bakterija Fusobacterium se može pronaći u ljudskim ustima i desnima, a mogu da se prenesu u vaginu putem oralnog seksa.

Ako sumnjate da imate bakterijsku vahinozu, SZO preporučuje posetu lekaru opšte prakse.

Bakterijska vaginoza se obično leči antibiotskim tabletama, gelovima ili kremama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA