≫ 

Nikad lakše prestala da puši, a onda je za godinu i po dana smršala čak 40 kilograma - kako?

Ne samo da je smršala, već je prestala i da puši cigarete

  • 4
Lindzi Hana Foto: Printskrin Instagram / viewtothetop

Lindzi Hana (25) iz Kanade uspela je da smrša 40 kilograma. Umesto iscrpjujućih dijeta ona se odlučila za smanjivanje unosa količine kalorija, odnosno „kontrolisani kalorijski deficit".

Problem sa viškom kilogramima se pojavio još u osnovnoj školi, a Lindzi kaže da su je često vršnjaci vređali zbog težine.

Iako je više puta pokušavala da smrša, priznaje je imala nezdrav odnos prema hrani i da nikakav novi plan ishrane i vežbanja nije joj puno značio. 

Moja težina je varirala od 2011. do 2019. zbog prejedanja, lošeg mentalnog zdravlja i lekova. Najveću težinu postigla sam sa 24. Moje mentalno zdravlje bilo je loše i pušila sam previše cigareta. Znala sam da postajem sve srarija i da moram sada da napravim promenu - ili će ovo biti stvarnost do kraja mog života - kazala je Lindzi.

U februaru 2019. godine odlučila je da prestane da puši cigare 

- Nakon deset godina prestala sam da pušim, a od 28. februara do 21. marta ugojila sam se skoro 3 kilograma. Ponavljala sam sebi ako ne pušim 21 dan, onda ću uspeti u svom cilju i ne smem da odustajem. Ranije sam čula da je potrebno tačno 21 dan da se stekne navika, tako da mislim da to isto važi kada želimo da se oslobodimo navike. Nakon tri nedelje bez cigareta započela sam svoj proces mršavljenja - ispričala je devoka iz Kanade.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by lindsayloses ⬇️ 86 pounds (@viewtothetop) on

Istraživala je razne blogove, a onda pronašla idealan plan ishrane

- Moj plan ishrane je bio jednostavan: odlučila sam se za kalorijski deficit. Unosila sam između 1.300 i 1.4000 kalorija dnevno. Nisam izbacila nijednu vrstu hrane, tako da nisam osetila nikakvu restrikciju tj. ograničenje.. Na primer, ako bi mi se jeli Pileći komadići (chicken nuggets) ispekla bih meso u rerni kako bi smanjila kalorije i birala sam hranljive namirnice kaako bih se držala svog ograničenja unosa kalorija - kaže.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by lindsayloses ⬇️ 86 pounds (@viewtothetop) on

Ovako izgleda Lindzin program ishrane:

Doručak: kajgana i nekoliko parčića ćuretine

Ručak: engleski mafini (sa ukusom pice)

Užina: Krastavac i šeri pardajz sa tzatziki salatom ili senfom (za umak)

Večera: Nudle od tikvica sa sosom od govedine

Lindzi je pored ishrane, počela da se bavi fizičkom aktivnošću - počela je da ide u teretanu gotovo svakog dana u nedelji. Radila je uglavnom trening snage, ali je sada zbog zatvorenih teretana odlučila da vežba napolju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by lindsayloses ⬇️ 86 pounds (@viewtothetop) on

Od februara 2019, smršala je ukupno 40 kilograma

- Sada je sve mnogo bolje u mom životu - ne zato što imam manje kilograma, već zato što se brinem o sebi. Moje mentalno zdravlje je bolje, koža je bolja, kosa bolja, energija bolja, a i odnosi sa ljudima. Napokon mogu ponovo da budem ono što jesam i da budem sigurna u sebe. Zaista osećam da su mi mogućnosti beskrajne - zaključuje 25-godišnja devojka.

Video: Da li je ona najveća prevara u istoriji seksi devojaka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA