Ova dijeta vam verovatno nikad ne bi pala na pamet, a skida kilograme kao od šale!

Ako želite da se rešite viška i da budete mršaviji u narednih osam godina, naučnici imaju zanimljiv predlog za vas

  • 0
Zaljubljeni par u stanu pleše, igra, kuhinja Foto: Shutterstock

Stupanje u brak može biti jedan od najboljih načina za mršavljenje, pokazali su rezultati najnovijih istraživanja objavljenih u časopisu “Personal Relationship”.

Muškarci i žene koji pripadaju kategoriji debeljuca lakše će se rešiti viška kilograma ako imaju partnersku podršku; jedno drugom će biti podsticaj da smršaju, budu zdraviji i izgledaju privlačnije. Istraživači sa Univerziteta u Kaliforniji pratili su 302 dobrovoljca u ranim tridesetim godinama života i proverili njihov indeks telesne mase, a onda su dva puta godišnje u narednih osam godina pratili status njihove veze i broj kilograma.

Istraživanje je pokazalo da su parovi, kad počnu da žive zajedno ili odluče da se venčaju, počeli da gube na kilaži. Ono što je takođe zanimljivo je činjenica da je čak 90 odsto parova zadržalo zdrave navike i bolju figuru u prvih osam godina života pod istim krovom, bez obzira na to da li su samo živeli zajedno ili su svoju vezu ozvaničili kod matičara.

Venčanje je očigledno odličan podsticaj za borbu protiv viška kilograma i za zdraviji život, poručuju istraživači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA