Baka (76) počela da se bavi bodibildingom nakon što je izgubila dete: "Teretana me spasla depresije"

Baka je postala prava senzacija na internetu nakon što je podelila svoju inspirativnu priču

  • 0
Iris Dejvis Foto: Printskrin Instagram/irisdavisofficial

Iris Dejvis, 76-godišnja rekorderka u bodibildingu, postala je internet senzacija zahvaljujući svojim impresivnim mišićima, ali i inspirativnoj životnoj priči.

Iris Dejvis, koja je poreklom iz Dablina, a sada živi u Južnoj Karolini, profesionalno se bavi boldibildingom. Ipak, njenu mladost obeležile su brojne tragedije.

Počela je da radi sa 14 godina, a u London se preselila sa 16 godina u potrazi za boljim životom. Sa 17 godina se udala i rodila dete koje je umrlo dva meseca nakon porođaja od upale pluća.

Sa 22 godine, Iris je dobila još jednog sina, ali kada je beba imala samo dva meseca, njen suprug je iznenada umro. 

Kaže da joj je vežbanje pomoglo da napreduje uprkos tragičnom gubitku deteta i muža. Da bi se izborila sa traumom, Iris je počela da šeta, i tako je započela njena životna ljubav prema fizičkoj aktivnosti.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

- Što sam više hodala, to sam više plakala i razgovarala sam sa sobom. To je bilo bolje od samog ležanja u krevetu. To je postala moja crkva i svetilište  - objasnila je.

Iris je tada rešila da napravi veliku promenu i preseli se u Ameriku.

- Gledala sam ljude koji su bili u sličnoj situaciji, i svi su bili tužni i usamljeni. Želela sam da budem drugačija, pa sam se prijavila za posao u Americi kao dadilja i zaposlila se za dve nedelje. Kada sam bila u SAD-u, ušla sam u teretanu i shvatila da nisam depresivna - dodala je.

U 76. godini Iris i dalje vežba najmanje četiri puta nedeljno, radeći impresivne setove od 200 ili 500 ponavljanja i najmanje 1500 torzo tvist vežbi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

U 50. godini je prvi put učestvovala na bodibuilding takmičenju, suprotstavila se mlađim muškim bilderima i osvojila drugo mesto, a u narednih 20 godina zauzela je 12 prvih mesta u NPC bodibuildingu.

Neka od njenih najzapaženijih dostignuća je titula "najfit" žene u Sjedinjenim Američkim Državama, koju joj je dodelio Nintendo 2006. godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

- Svake godine se pitam kako ću se osećati sledeće godine, ali uvek se osećam kao da imam 30 godina. Kada vežbam dobijem ogromnu energiju, tako da kada prođete pored moje kuće pomislili biste da tu živi 17-godišnjak.  Slušam svu novu klupsku muziku - otkrila je u jednom intervjuu.

Iris ima sina i dvoje unučadi koji žive u Londonu, dok je 26 godina udata za 17 godina mlađeg muškarca po imenu Bob, za kojeg kaže da joj je „najveća podrška“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA