≫ 

Dekica (91) iz Londona primio vakcinu: "Pa, nema smisla da posle svega u životu umrem od kovida"

- Ne bi imalo smisla da umrem sada, kad sam već ovoliko godina doživeo, zar ne? – prokomentarisao je vremešni Britanac

  • 8
Martin Kenion; foto screenshot Twitter/Oliver Darcy/CNN Martin Kenion; foto screenshot Twitter/Oliver Darcy/CNN

Martin Kenion, 91-godišnji penzioner iz Londona, bio je jedan od prvih Britanaca koji su tokom jučerašnjeg dana primili Fajzer/Biontekovu vakcinu protiv kovida 19.

Njegova priča postala je viralna, jer je reporterima CNN-a srčano preneo koliko se iznervirao što je, ne svojom greškom, kasnio na vakcinaciju.

- Pozvao sam bolnicu u kojoj sam se nekada lečio i pitao zaposlene da li su zaista otpočeli sa masovnom imunizacijom – ispričao je Martin.

– Kad su mi potvrdili i pitali me da li želim da se vakcinišem, postavili su mi niz pitanja, a onda su mi rekli da dođem na vakcinisanje u 12:30. Ali, kad sam stigao blizu bolnice, nisam mogao da nađem parking mesto. Izludeo sam načisto! Ipak, uspeo sam nekako da parkiram automobil, ušao u bolnicu i izvinio se što kasnim. Bolničko osoblje me je stavilo na listu za vakcinaciju i reklo da dođem malo kasnije.

Martin je potom otišao na ručak koji mu, kako je priznao, nimalo nije prijao, a onda se vratio u bolnicu.

- Vakcinisanje uopšte nije bilo bolno, nisam ni osetio kad je igla ušla i izašla iz moje ruke – izjavio je vremešni Britanac.

Uz gorku opasku kako se nada da mu se neće desiti ništa neoubičajeno, aludirajući na brutalne poruke antivakserskog lobija koji je u Britaniji veoma jak, Martin je dodao:

- Ne nameravam da mi se desi bilo šta loše, jer imam unuke i planiram da živim dugo kako bih uživao uz njih. Ne bi imalo smisla da umrem sada, kad sam već ovoliko godina doživeo, zar ne? Stvarno to ne planiram.

vakcina, kovid-19 Foto: Unsplash

Martin Kenion pokazao je reporteru karticu za kontrolni pregled koju je dobio u bolnici, a onda izgovorio rečenicu koju sve bake i deke na planeti skoro godinu dana čeznu da izgovore:

- Konačno mogu da zagrlim moje unuke...

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    9. decembar 2020 | 11:23

    Naravno. Glupo da sada umreš kada ima još poneka kornjača sa Galapagosa koja je starija od tebe. Ima vremena. Umrećeš za 30 godina.

  • Gedza

    9. decembar 2020 | 11:22

    Njemu je sve jedno od cega ce umreti...nazivelo se to

  • Majkl Džondar

    9. decembar 2020 | 11:53

    E stvarno nema smisla da u 91. godini umre od neke bolesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA