Razvila teške simptome kovida uveliko nakon što je bila negativna na PCR testu

Mlada devojka navodi da je bilo užasno

  • 0
Medi Nevil Foto: Facebook/Printscreen/Madie Neville

Medi Nevil (21) zarazila se korona virusom u oktobru dok je živela u jednom stanu u blizini Univerziteta Temple. Razvila je samo blage simptome - blagi kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Nakon karantina i povratka svom uobičajenom životu, Nevilova je otputovala kući, za Dan zahvalnosti, a korona virus je bio prošlost. Ali dok je bila tamo, u jednom momentu, obuzeo je snažan bol u grudima. Pre povratka kući imala je negativan kovid test, pa je pretpostavila da simptomi nisu povezani sa koronom. Kada je otišla do bolnice, njeno stanje se pogoršalo.

- Udovi su počeli da mi trnu i onesvestila sam se. Probudila sam se, a oko mene je stajalo 16 doktora i medicinskih sestara koji su vrištali -- rekla je ona.

Prebačena je 2. decembra u bolnicu Univerziteta u Pensilvaniji, gde su joj lekari dijagnostikovali kongestivnu srčanu insuficijenciju izazvanu komplikacijama kovida-19.

- Bol u grudima je bio užasan, a kašalj je bio takav da sam ga morala suzbijati. Imala sam groznicu. Nisam imala ništa od toga kad sam imala kovid.

Žena, pidžama, srčani udar Foto: Shutterstock

Medi su prepisali antibiotike sumnjajući na upalu pluća, ali bol u grudima i borba za dah nisu prestajali. Prilikom vađenja krvi, onesvestila se i tada su je helikopterom prebacili u bolnicu Univerziteta u Pensilvaniji gde su joj urađene sve analize i snimci.

Lekari koji su saznali da je Medi ranije imala blagi oblik kovida-19, povezali su to sa njenim simptomima i kockice su se poklopile. Mek Lin je potvrdio dijagnozu miokarditisa i povezao ga sa virusom. Takođe je moguće da je upala pluća povezana sa kovidom, rekao je, ali to je manje jasno jer toliko toga ostaje nepoznato o bolesti.

Lekari, doktori, umor Foto: Shutterstock

Šest dana boravka u bolnici izgubila je 20 kilograma (tečnosti). Kaže da se još nije sasvim oporavila, ali da je diskutabilno koliko će dugo oporavak trajati. Još uvek nema snage da se samostalno tušira, a i penjanje uz stepenice joj pričinjava veliki napor.

- Nadam se da će ova priča odjeknuti kod nekih od vas i pruži vam novu perspektivu pandemije. A onima koji ovo čitataju i i dalje ne veruju u ozbiljnost pandemije, molim se da se ništa od ovoga ne dogodi vama ili vašim voljenima - napisala je ova devojka na društvenoj mreži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA