Prvi slučaj novog soja korona virusa zabeležen i u Francuskoj

U pitanju je Francuz iz Tura koji je 19. decembra doputovao iz Londona

  • 2
Francuska Pariz koronavirus Foto: Tanjug/AP

Francuska je potvrdila prvi slučaj novog soja korona virusa koji se nedavno pojavio u Velikoj Britaniji. Iz Ministarstva zdravlja ove zemlje naveli su da je u pitanju Francuz iz Tura koji je 19. decembra doputovao iz Londona, navodi BBC.

Iz ministarstva navode da je on asimptomatski slučaj i da je trenutno u samoizolaciji.

Podsetimo, novi soj korona virusa zabeležen je i u Nemačkoj.

Žena kod koje je otkrivena infekcija mutiranom varijantom virusa je 20. decembra u Nemačku avionom doputovala iz Velike Britanije preko Međunarodnog aerodroma u Frankfurtu. Reč je o prvom zabeleženom slučaju u Nemačkoj i inficirana žena se nalazi u kućnoj izolaciji.

Većina zemalja članica EU je, nakon što je postalo poznato postojanje nove mutirane varijante virusa, ograničila putovanja u i iz Velike Britanije s ciljem da spreče širenje infekcija novom i opasnijom vrstom.

U Danskoj su do sada zabeležena 33 slučaja nove varijante virusa, čije postojanje je dokazano i kod inficiranih osoba u Holandiji. Prvih pet slučajeva zabeleženo je u Japanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    26. decembar 2020 | 09:54

    Dobro... a kako baš da testiraju njega i vide da je novi soj... u ovom haosu... il se malo sprema produžetak epidemije psihički...?

  • Marko

    26. decembar 2020 | 00:59

    Izolovati francuze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA