≫ 

Fitnes baka (74) postala influenserka, prati je milion ljudi: 3 njena saveta mnogima će pomoći

U teretanu je prvi put zakoračila sa 69 godina

  • 0
Joan MacDonald Foto: Instagram/trainwithjoan

Fitnes influenserka Džoen MekDonald dokazuje da su godine samo broj. Ova žena ima 74 godine i na društvenoj mreži Instagram prati je više od milion ljudi. 

Kako kaže, nikada nije vodila računa o ishrani, iako ju je kćerka koja radi kao personalni trener zbog toga često kritikovala. Pre 5 godina Džoen je dobila visok krvni pritisak i bila je prinuđena da pije veliku dozu lekova. 

- Kada su mi doktori rekli da ću ceo život morati da pijem lekove, odlučila sam da se pridružim kćerki u teretani i tako pozitivno utičem na svoje zdravlje - ispričala je Džoen.

Znala je da ne postoji drugi način da se promeni, osim tog da redovno trenira i reguliše svoju ishranu. Krenula je u teretanu i odlazila je četiri puta nedeljno, a naučila je i da koristi telefon kako bi mogla da prati unos kalorija.

Danas, 5 godina kasnije, mnogima je postala inspiracija, a u maju ove godine prijavila se za takmičenje u dizanju tegova. 

- Sve se odvijalo postepeno. Nisam bila svesna koliko sam napredovala dok nedavno nisam pogledala fotografije od pre. Fitnes mi je dao novu svrhu. Radim stvari o kojima pre nisam mogla ni da sanjam - rekla je Džoen.

S obzirom na vitalnost koju poseduje, žene od nje često traže savet. Džoen je izdvojila nekoliko stvari od kojih bi vaše zdravlje moglo da profitira.

1. Iskoristite prednost mladosti

Ona ukazuje na to koliko su mladi ljudi privilegovani jer imaju sve vreme ovog sveta da se posvete sebi i svom zdravlju.

- Ne vežbaju svi i ne obraćaju svi pažnju na svoje telo, a sada im je idealna prilika, jer su mladi i imaju veliku prednost u odnosu na nas. Najvažnije je preuzeti odgovornost u ranom dobu - smatra ova vitalna bakica.

2. Budite uporni

Kako kaže, često vidi da treneri ne "guraju" svoje klijente preko svojih granica.

- Ali to je ono što im treba. Nikada nisam shvatala koliko je moje telo jako, a sada uživam da savladavam nove izazove, jer to što sam starija ne znači da treba da ih eskiviram - istakla je Džoen.

3. Zdravlje je stanje uma

Najviše pažnje posvećuje svom mentalnom zdravlju i pored redovnih treninga, nikada ne zanemaruje važnost psihičkog stanja.

- Najveći deo ovog putovanja je način razmišljanja. Žene nikada ne bi trebalo da se stide svog tela, ali je sasvim normalno i pripremite se na to da ćete se u početku osećati neprijatno - zaključila je.

Video: Ako do sada niste naučili, ova baba će vam otkriti sve tajne masturbacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA