≫ 

4 situacije u kojima ne bi trebalo da ignorišete bol u leđima

Čak 90 odsto ljudi barem jednom u životu ima problema zbog bolova u leđima, a svaka druga osoba pati od ponavljajućeg bola

  • 0
Bol u leđima Foto: Shutterstock

Bol u leđima nije nepoznat osećaj svakome ko 8 sati dnevno sedi zbog prirode posla ili podiže težak teret. Ovaj problem češće se javlja kod žena, a evo u kojim situacijama tu bol ne bi trebalo da ignorišete.

1. Pored leđa, osećate bolove i u nogama

Ako se bol širi iz donjeg dela leđa duž cele noge, moguće je da postoji problem sa išijadičnim nervom. Ovakav bol praćen je utrnulošću i slabošću mišića.

Ponekad se može dogoditi da bol prođe bez upotrebe lekova, ali je ipak bolje da čim se bol javi posetite lekara. Terapija najčešće podrazumeva masaže, zagrevanje leđa i bolne noge, kao i odlazak na fizikalnu terapiju.

2. Hramljete

Bol u leđima praćem hramanjem može da ukaže na oštećenje živca. Stručnjaci savetuju da se u ovoj situaciji neodložno javite lekaru, jer ukoliko ignorišete ovaj problem može da dođe do trajnog oštećenja.

3. Problemi sa probavom i/ili bešikom

Bol u leđima u kombinaciji sa inkontinencijom takođe može da ukaže na probleme sa nervima, tačnije sa nervnim završecima u donjem delu leđa koji stvaraju pritisak na karlicu.

4. Preznojavanje i visoka temperatura

Ovakve reakcije su siguran znak da organizam prolazi kroz neko stanje ili promenu. Potrebno je potražiti mišljenje stručnjaka.

Upotreba analgetika može da bude od pomoći, baš kao i preparati na bazi đavolje kandže ili kore breze.

Video: Ne, ovo nije filter sa Instagrama: Anticelulit masaža vatrom pravi hit u Vijetnamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA