• 1

Fajzerova vakcina efikasna protiv delta varijante korona virusa

- Naša vakcina je vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji korona virusne bolesti kovid-19 - kaže medicinski direktor Fajzera u Izraelu

  • 1

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer/Bajontek veoma je efikasna protiv delta verzije korona virusa, izjavio je danas zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), korona virus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija korona virusa, preneo je Rojters.

- Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji korona virusne bolesti kovid-19 - rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer/Bajonteka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

- Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu, oko 200 takvih, pa ćemo uskoro znati više - rekla je ona juče novinarima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima