≫ 

5 namirnica koje će očistiti vašu kožu: Uz njih će biti baršunastija i izgledati mlađe

Ove namirnice bogate su nutrijentima, vlaknima, antioksidansima i vitaminima i pomoći će vam u tome da se zasitite, ali i da uvek imate čistu i negovanu kožu

  • 0
Namirnice kivi čokolada orasi Foto: Shutterstock

Ono što se dešava u našem organizmu - definitivno se odražava i na kožu. Hrana koja je dobra za zdravu i lepu kožu se ne nalazi "upakovana u kesama", što je opšte poznato, a namirnice koje bi trebalo izbegavati jesu prerađena hrana, beli hleb i ona koja sadrži šećer.

Ipak, sa druge strane, tu su i namirnice koje će vašoj koži dati blistav izgled, štititi je od oštećenja i pomoći da se zaustavi prevremeno starenje.

Ove namirnice bogate su nutrijentima, vlaknima, antioksidansima i vitaminima i pomoći će vam u tome da se zasitite, ali i da uvek imate čistu i negovanu kožu, stoga bi trebalo da ih uvrstite u pripremu vaših svakodnevnih obroka.

1. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje bogato je monozasićenim masnim kiselinama koje neguju kožu. Osim toga, veoma je ukusno i možete ga koristiti gotovo u svim jelima, kako slatkim, tako i slanim.

2. Crna čokolada

Crna čokolada je bogata antioksidansima koji štite ćelije od slobodnih radikala, pa tako i kožu.

3. Paradajz

Visoki sadržaj likopena, antioksidansa koji kožu čini glatkom i elastičnom, a pored toga je štiti i od štetnih sunčevih zraka, čini paradajz veoma poželjnom namirnicom u svakodnevnoj ishrani.

4. Orasi

Orasi su bogati omega-3 kiselinama odnosno alfa-linoleinska kiselina, koje koži pomažu da ostane jedra. Ove kiseline učiniće da koža ne bude suva i da se ne peruta.

5. Kivi

Hrana za zdravu kožu, poput kivija, ćelije hrani antioksidansima i hranljivim materijama poput kalijuma i vitamina C, koji stimuliše proizdvodnju kolagena.

Video: Iskoristite zimu da se posvetite svom licu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA