≫ 

4 stvari koje će vam pomoći da se lakše probudite: Započnite dan odmorni i nasmejani

Navike se ne menjaju "preko noći" i sigurno je da će vam biti potrebno određeno vreme da uvedete ove promene

  • 2
Kafa žena krevet jutro buđenje Foto: Shutterstock

Verujemo da ne postoji osoba koja bez problema napušta topao i mekan krevet i orna se budi za novi dan. Jutra mogu da budu veoma teška, posebno sada kada se većina budi ranom zorom za posao, a napolju je još uvek mrak.

Sigurno je prva stvar na koju pomislite kada se probudite šoljica tople kafe, ali i pored nje postoje brojni načini na koje možete da razbudite organizam i nasmejani započnete dan.

1. Tuširanje

Jutarnje tuširanje je odličan način da se započne dan. Tako se aktivira nervni sistem, a i dobićete energiju za ceo dan.

Najbolje je da se istuširate mlakom vodom koja će vas razbuditi, a pojedina istraživanja kažu da 15 minuta pod tušem ima efekat na telo kao da ste spavali sat vremena duže.

2. Odškrinite prozore i razmaknite zavese

Verujemo da je ujutro poslednja stvar koju želite da osetite hladnoća, ali kada svež vazduh bude ispunio prostoriju u kojoj ste spavali odmah ćete osetiti razliku.

Iako je zima i sunčeve svetlosti je malo, ipak je poželjno da razmaknete zavese čim se probudite i izbegnete uključivanje veštačkog svetla.

3. Izdvojite 15 minuta za vežbe

Vežbanje odmah ujutro pomoći će i vašim mišićima i vašem nervnom sistemu. Ne samo da će vam se ubrzati puls, nego ćete se osećati i budnije i razboritije, čak i nekoliko sati kasnije. To ne moraju da budu naporne i teške vežbe, već one pomoću kojih ćete se istegnuti i pokrenuti telo.

4. Pojedite nešto

Čak i ako niste gladni ili ne volite da jedete ujutro, mali obrok će vam pomoći da se pokrenete. Možete, na primer, pojesti i jabuku, koja će vam probuditi osećaj za ukus, osvežiti usta i grlo, ali i stomak.

Parče tosta, malo povrća i čaša jogurta mnogo znače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceca

    22. decembar 2021 | 12:50

    Pa treba da ustanem u 4 da sve to obavim

  • Мане

    22. decembar 2021 | 12:25

    Све је ово ОК,само туширање пребаците на сат два пре спавања.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA