Vreme čitanja: oko 2 min.

Megan je zbog osteomijelitisa ostala bez vilice: Sve je počelo od kvarnog zuba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lekari su prvo pokušali da joj rekonstruišu vilicu koristeći kost kuka, pre nego što su je uspešno zamenili delom njene potkolenice

  • 0

Megan Maseli (36) kaže da joj se život preokrenuo nakon komplikacija od zaraženog zuba i da se oseća kao da živi u telu 70-godišnjakinje.

Tokom rutinskog pregleda kod zubara otkriveno je da su joj dva zuba morala biti izvađena i imala je intervenciju lečenja kanala korena zuba.

Međutim, posle nekoliko dana koje je provela u bolovima i agoniji dijagnostikovan joj je osteomijelitis u donjoj vilici - zapaljenje izazvano infekcijom negde drugde u telu, odnosno usled prethodne dentalne intervencije na kanalu korena zuba. Infekcija se toliko proširila da su lekari morali da joj uklone celu donju vilicu i zamene je metalnom šipkom. Pored toga, te 2017. godine, uklonjeni su joj i svi gornji zubi radi sprečavanja dalje infekcije.

Ali najgore je tek usledilo nakon što je Megan bila primorana da se još dva puta podvrgne rizičnoj operaciji zbog daljih komplikacija i infekcija. Lekari su prvo pokušali da joj rekonstruišu vilicu koristeći kost kuka, pre nego što su je uspešno zamenili delom njene potkolenice. Rekonstruisan joj je i deo vrata mišićima iz grudi.

- Jedva da više napuštam svoj dom... Ako mogu da izbegnem da se gledam u ogledalo, to i činim - izjavila je Megan za strane medije.

Takođe je otkrila da je izgubila pola dojke kao deo operacije i da ima ožiljke na kukovima, nozi i licu.

Meganine česte hospitalizacije, kao i njen invaliditet, sprečili su je da radi. Ovo je uticalo na njenu porodicu, primoravajući njenu 19-godišnju ćerku Deonu da ostane kod kuće i brine o svojoj majci umesto da se odseli da bi pohađala fakultet.

- Kada jedem, to uvek mora biti mekana hrana, živim na jajima, testeninama, piletini i hamburgerima. Ne mogu čak ni da izađem napolje u zimskim mesecima osim ako je apsolutno neophodno, jer je drhtavica apsolutno najgora. Zato što mi toliko zateže vilicu, da je za mene to verovatno najgori bol - ispričala je Megan o kvalitetu svog života sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA