≫ 

S rastom broja zaraženih omikronom ovo je najsigurniji način da se zaštitite od infekcije

Najlakši i najsigurniji način zaštite od korona virusa

  • 1
korona virus, virus, kijanje, nos, kijavica Foto: Pixabay.com

Sa rastom broja zaraženih korona virusom i sposobnošću omikron varijante da zaoblazi imunitet, jedan čovek je otkrio šta je njega uspelo da sačuva od infekcije.

Britanski Express piše o najboljim vidovima zaštite od korona virusa. Kako su podvarijante omikrona BA.4 i BA.5 povezane sa reinfekcijama jedan čovek podelio je na koji način se on zaštitio od korona virusa i nikada se nije zarazio.

Britanac Erik Kenedi objasnio je da ga je nošenje maske N95 zaštitilo od infekcije korona virusom tokom putovanja i različitih poslovnih okupljanja.

- Znam da zvuči nemoguće da izbegnete infekciju korona virusom, ali nakon mnogo putovanja, sastanaka, druženja tokom pandemije nisam zakačio kovid- kazao je on.

Štaviše, predstavnik Centra za upravljanje rizičnim situacijama u Velikoj Britaniji kaže da je nošenje maske N95 od ključne važnosti ukoliko želite da se zaštitite od nadolazećeg talasa.

maska,korona virus, n95 Foto: Pixabay

Glavna razlika između obične hiruške maske i maske N95 objasnio je Džozef Kvan profesor sa Univerziteta za nauku i tehnologiju u Hong Kongu.

-N95 maske dizajnirane su da štite korisnika dok hiruške maske štite pacijenta.

Generalno, N95 maska pomaže da se smanji izloženost česticama u vazduhu, od malih aerosoli do krupnih kapljica, podaci su Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

I dalje se s pravom veruje da maske N95 nude najviši nivo zaštite.

Maska visokog kvaliteta koja se sastoji od 4 sloja je vaš najbolji vid odbrane ne samo od kovida već i od svih drugih infekcija koje se prenose vazduhom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    10. jul 2022 | 20:45

    Najjači vid zaštite je ugasiti internet i vesti. Ako curi nos neka curi ako je toliko loše ok testiraj se. Lek još nije napravljen vakcine neefikasne i samo se vrtimo u krug.neko će da kaže ja sam vakcinisani zdrav sam neko će da kaže ja nisam pa sam ok. A ima i onih ja sam primio pa se razboleo i onaj ko nije isto. Ja lično nisam i neću je je kod mene vakcininacija preko 86 posto i vodim se sa tim da su svi primili da zaštite nas koje nismo i nećemo. I što bi onda ja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA