≫ 

Jedna od najlepših sportistkinja na svetu iskreno o desetogodišnjoj zdravstvenoj borbi

Nema šta nije probala ali problem sa nesanicom nije mogla da reši dugi niz godina

  • 1
Lindzi Von Foto: Profimedia

U mesecima koji su prethodili Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine američka skijašica Lindzi Von je svake noći ležala budna, opterećena anksioznošću.

Naravno da bi trening i spremanje za Olimpijadu svakoga učinilo nervoznim, ali ona je već bila iskusna veteranka sa tri osvojene olimpijske medalje i četiri svetska provenstva, prenosi "Thehealthy.com".

Tokom 2013. godine Lindzi je imala nezgodan pad tokom prvenstva u Austriji kada je pokidala prednji ukršteni ligament i medijalne kolateralne ligamente u desnom kolenu što je ozbiljno moglo da utiče na njenu sosobnost da se ponovo takmiči.

Bila joj je potrena hitna operacija, ali je ona uverila i trener i fanove da će biti sprmena za Zimske olimpijske igre naredne godine.

Taj pritisak u kombinaciji sa procesom oporavka izazvao je cikluse nesanice.

- Nakon operacije bila sam u velikim bolovima zbog kojih nisam mogla da spavam, ali sam znala da mi je san potreban da bih se oporavila. Taj stres je dodatno otežavao spavanje- kaže Lindzi.

Nakon ove nezgode ona se vratila sportu zaradivši još tri medalje na Svetskom prvenstvu i još jednu olimpijsku medalju pre nego što se penzionisala 2019. godine.

Nakon penzionisanja mislila je da će nesanica da se reši jer nije imala tu vrstu pritiska, ali je zapravo postalo još gore.

Lindzi misli da se to dogodilo jer više nije skijala, a povećao se mentalni prtisak zbog njene nove karijere poslovne žene i filantropa.

Noću bi, kako kaže, ležala u krevetu i razmišljala o poslovima koje je vodila.

Probala je sve, od čajeva, suplementa za spavanje, menjala ishranu, vreme spavnja, nije gledala u telefon i televizor pred spavanje, uzimala je lekove za spavanje, ali ništa nije pomoglo.

Konačno je na leto ove godine priznala dokotru na koji način je nesanica uticala na njeno mentalno zdravlje. Kaže kako je neodostatak sna izazvao njenu anksioznost što je još više pogoršalo njenu nesanicu.

Nakon lekarske pomoći i lekova za insomniu Von kaže da se konačno oseća svojom, puna je energije.

Video: Ispod haljine ni traga od gaćica: Arina Sabalenka bez donjeg veša na zvaničnoj večeri WTA tura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA