Džejn Fonda je dobila "najbolji rođendanski poklon": Zvanično je u remisiji

Ovo, nažalost, nije bilo prvo Fondino iskustvo sa rakom

  • 0
Jane Fonda, Džejn Fonda Foto: Tanjug/AP

Džejn Fonda je dobila, prema njenim rečima, "najbolji rođendanski poklon ikada" - zvanično je u remisiji.

Ova proslavljena glumica, koja je 21. decembra napunila 85 godina, prvi put je javno objavila da joj je dijagnostikovan ne-Hodžkinov limfom u septembru. Ona je pre rođendana podelila pozitivne vesti o svojoj prognozi.

- Mogu da prekinem hemoterapiju. Osećam se tako blagosloveno, tako srećno - napisala je u postu na blogu koji je promovisala na "Instagramu".

Glumačka zvezda je rekla da je tretman počeo da utiče na nju: "Posebno sam srećna jer su mi prve četiri hemoterapije bile prilično lake, samo nekoliko dana umora, poslednja hemoterapija je bila teška. I trajalo je dve nedelje zbog čega je bilo teško postići bilo šta".

Limfom je rak limfnog sistema, koji je deo imunog sistema, prema Nacionalnoj medicinskoj biblioteci SAD. Ne-Hodžkinov limfom se javlja kada bela krvna zrnca postanu abnormalna.

U septembarskom postu na blogu, Fonda se našalila: "Toliko ljudi mi je pisalo ili objavilo da su imali ovu vrstu raka i da su bez raka već mnogo decenija. Pa, uskoro ću imati 85 godina, tako da neću morati da brinem o "mnogim decenijama". Jedna će biti sasvim dovoljna".

Ovo, nažalost, nije bilo prvo Fondino iskustvo sa rakom. Ona je javno podelila svoju dijagnozu raka dojke 2010. godine, izvestio je People, a potom je imala mastektomiju. U 2018, Fonda je takođe podelila da je uklonila kancerogenu tačku sa usne, navodi Allure.

- Ovo nije moj prvi susret sa rakom... Dobro sam prošla i uspeću to ponovo - napisala je u postu na blogu u septembru.

Fonda je dugo pričala o tome koliko je zahvalna na medicinskoj nezi koju je dobijala poslednjih meseci. U postu na "Instagramu" u kojem je objavila svoju dijagnozu, rekla je: "Imam sreće jer imam zdravstveno osiguranje i pristup najboljim lekarima i tretmanima. Shvatam, i to je bolno, da sam privilegovana u ovome... Previše njih nema pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti koju primam i to nije u redu".

Takođe je bila glasna o svojim razmišljanjima o starenju; ona je zahvalna na privilegiji "da stari", uprkos zdravstvenim problemima sa kojima se suočavala tokom godina.

U intervjuu za CBS News ranije ove godine, Fonda, koja je bila podvrgnuta višestrukim operacijama  zglobova, rekla je: "Moja kolena nisu moja, moji kukovi nisu moji, moje rame nije moje… Mislim, imam skoro 85 godina. Činjenica da sam još uvek živa i da radim - koga briga ako nemam svoje stare zglobove i ne mogu više da skijam, da vozim bicikl ili da trčim?".

Ona je primetila da, koliko god to kliše zvučalo, godine su zaista samo broj: "Znaš, možeš biti stvarno star sa 60, a možeš biti zaista mlad sa 85".

U svojoj najavi o remisiji, Fonda se takođe zahvalila onima koji su joj "poslali pozitivne misli", napisavši: "Uverena sam da je to imalo ulogu u dobrim vestima", piše Self.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA