Tvrdi da je otkrio pravilan redosled konzumiranja hrane koji čuva naše zdravlje

Dva njegova klipa prikupila su pet miliona pregleda nakon što je uporedio nivo šećera u krvi jedući istu hranu različitim redosledom

  • 0
Justin hrana ishrana Printskrin: TikTok/insulinresistant1

Početak nove godine idelano je vreme da sredite svoje navike u ishrani.

Jedan korisnik sa Tik Toka koji ima u porodici istoriju dijabetesa tipa 2 postao je popularan kada je pokazao kako jedenje hrane određenim redosledom može da spreči skokove šećera u krvi, piše "Nypost".

Džastin objavljuje video snimke u kojima jede različite namirnice i koristi svoj monitor glukoze da bi utvrdio kako određena hrana utiče na nivo šećera u krvi.

Dva njegova klipa prikupila su pet miliona pregleda nakon što je uporedio nivo šećera u krvi jedući istu hranu različitim redosledom.

U prvom video klipu pravi redosled jedenja je sledeći: povrće bogato vlaknima, masti i proteini, skrob i šećeri. On kaže kako će vlakna, masti i proteini pomoći u usporavanju varenja ugljenih hidrata.

Ovakav redosled može smanjiti skok šećera u krvi za čak 75 odsto, pozivajući se na studiju iz 2015. koja je objavljena u časopisu "Diabetes Care“.

Justin hrana ishrana Printskrin: TikTok/insulinresistant1

Da bi testirao ovu metodu dva dana zaredom je jeo potpuno isti obrok od brokolija, avokada, tunjevine i prinča, prvo obrnutim. a zatim pravilnim redosledom.

Prvi video prikazuje Džastina kako jede svoj obrok „unazad“ počevši od prinča pre nego što pređe na tunjevinu, zatim avokado i završi sa brokolijem. Nakon nekoliko sati pokazao je da mu je nivo šećera u krvi narastao za 33 miligrama što je rekao da nije loše, ali da bi moglo da bude bolje.

Justin hrana ishrana Printskrin: TikTok/insulinresistant1

Sledećeg dana jeo je isti obrok, ali pravim redosledom, počevši od brokolija pre nego što je krenuo sa avokadom, tunjevinom i na kraju s pirinčem.

Nakon ovog redosleda konzumiranja hrane monitor mu je pokazao da mu je šećer u krvi skočio za samo 14 miligrama.

- Za mene ova metoda unošenja hrane funkcioniše i ovako mogu da kontrolišem šećer u krvi – kazao je on.

Praćenje šećera u krvi je najvažniji i najefikasniji način na koji ljudi sa dijabetesom tipa 1 ili 2 mogu da upravljaju svojim zdravljem i izbegnu komplikacije kao što su srčani udar, moždani udar, bolest bubrega, gubitak vida, navode iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA