Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrav 50-godišnjak dobio je bolove u uhu, koji su bili znak teške infekcije: Preminuo je vrlo brzo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos stavljanja u indukovanu komu, lekari nisu mogli da mu spasu život zbog teških oštećenja mozga

  • 1

Geret Rolends, slikar i dekorater, imao je bolove u uhu, što se pokazalo kao početak teškog slučaja meningitisa.

Lekari su očajnički pokušavali da ga spasu stavljanjem u indukovanu komu, ali su naknadno otkrili da je pretrpeo tako teško oštećenje mozga kao rezultat infekcije da je njegov mozak postao "nekompatibilan sa životom".

Linzi Vitmor, Geretova pastorka, potvrdila je da je 50-godišnjak preminuo u subotu, 4. februara, nakon što je prekinuta indukovana koma, prenosi "North Wales Live".

Linzi je sada pokrenula akciju prikupljanja sredstava za ljude koji će donirati za Geretovu sahranu. Na sajtu "GoFundMe", Linzi je napisala: "Geret je bio sposoban i zdrav čovek sve dok mu meningitis nije toliko oštetio mozak".

Ona je rekla da je 19. januara napunio 50 godina dok je ležao u komi u bolnici - samo tri dana nakon što se razboleo.

- Geret se žalio na bol u uhu u subotu, (16. januara) na glavobolju u nedelju, a veoma rano u ponedeljak ujutru, moja mama ga je zatekla kako se bukvalno bori za život, dok mu je mozak bio "gladan" kiseonika - objasnila je ona.

Geret je stavljen u indukovanu komu i držan pod sedativima. Nažalost, MR skeniranje je potvrdilo da je većina Geretovog mozga oštećena sa vrlo malim šansama da preživi.

Ukinuta mu je sedacija i skinut je sa aparata za održavanje u životu. Preminuo je 4. februara.

Geret iza sebe ostavlja Endži, svoju partnerku sa kojom je proveo 29 godina, i svoja tri pastorka: Linzi, Džejmija i Sema.

Simptomi meningitisa mogu uključivati: visoku temperaturu, hladne ruke i stopala, povraćanje, konfuziju, ubrzano disanje, bol u mišićima i zglobovima, bledu, išaranu ili mrljavu kožu, fleke ili osip, glavobolju, ukočen vrat, nepodnošenje jakog svetla, pospanost i napade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA