Vreme čitanja: oko 1 min.

Baka (108) kaže da je ključ dugog života imati pse a ne decu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U dom za stara lica je otišla tek kada je napunila 103 godine

  • 13

Ada Daniel nedavno je proslavila svoj 108. rođendan, a mnoge zanima koja je tajna njenog dugog života. Ona kaže da je njen ključ za dug životni vek odluka da ima pse, umesto dece.

Ada kaže da je u toku života imala dosta hrtova, te smatra da su joj oni pomogli da u duši ostane mlada i doživi 108. rođendan.

Ova baka je bila veoma uzbuđena zbog rođendana još od početka aprila, pa su joj u staračkom domu, u kom boravi, priredili i zabavu. Kada se probudila ujutru, dobila je 300 poruka od ljudi koji su želeli da joj čestitaju rođendan, a bila je okružena poklonima, balonima i cvećem.

Keli Goučer, kordinatorka aktivnosti u staračkom domu rekla je:

- Adi nije ostalo puno porodice. Nikada nije imala decu, pa nema ni unuke, te smo želeli da obezbedimo što više čestitki. Imala je puno hrtova. Živela je u Strit Lajnu u Ripliju i svi njeni hrtovi su se takođe zvali Strit Lajn. Ona je definitivno poseban karakter. Jednom sam je pitala koja je njena tajna i tada mi je rekla da je ključ u tome što je imala pse, a ne decu, piše Mirror.

Starica je inače sve do svoje 97. godine uživala u dugim šetnjama, a u dom za stara lica je otišla tek kada je napunila 103. 

Prema lokalnim novinama, Ada je rođena u selu Ambergejt 1915. godine. Kada je napunila 27 godina udala se za supruga Persija. Par je ostao u braku sve do Persijeve smrti i nikada nisu imali dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. jun 2023 | 14:00

    Meni su deca smisao zivota, deca su sva moja sreca u zivotu a ova babetina je ceo zivot zivela kao samoziva glupaca. Izgleda da joj je smisao bio da sahranjuje kerove

  • gagi

    10. jun 2023 | 14:12

    Pa kad je tako onda su njeni roditelji trebali da imaju dva kučeta i spasu svet od ovakve gamadi

  • Ccc

    10. jun 2023 | 15:17

    Pametna zena,deca su super ali su izvor svog moguceg stresa i nerviranja u zivotu,skracuju vam zivot provereno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA